Tradeidee: Turbo Long GOUD op speciaal signaal: 100% upside

Tradeidee: Turbo Long GOUD op speciaal signaal: 100% upside

Goud is net zoiets als Trump binnen beleggingsland; de één vindt het idioot de ander kan er mee leven. Normaal zijn goud pitches dan ook over de wereld vergaat en dan zus en zo dus moet je goud hebben. Vandaag echter meer een technische benadering, want een bepaald handelspatroon heeft zich nu getoond dat wijst op een flinke upside.

Verloren glans

Goud is de afgelopen tijd behoorlijk ingemaakt, zelfs in euro termen. Sinds ongeveer 17 april van dit jaar, ging de goudprijs van USD 1344 tot USD 1204 nu; ofwel een rendement van -10,4% in dollars. In euro ziet het er minder slecht uit, maar is het nog steeds negatief, namelijk een daling van 5%. Geen totale ramp, maar vergeleken met de plus 7,3% van de S&P500 in die tijdspanne in dollar termen en 13,7% in euro termen, is het zeker geen goede belegging geweest (of zoals sommigen hier op de redactie stellen: een dure brandverzekering).

Overdrijving naar benee, betekent overdrijving naar boven

Iedereen en zijn moeder heeft goud nu gedumpt en de hedgies zijn zelfs flink short gegaan. Die short posities zijn zodanig gegroeid, dat de markt nu zelfs netto short zit in goud; de eerste keer sinds 2001! En dat, meine freunde, is typisch een signaal dat de markt te negatief is. Dat zeggen wij niet, maar ANZ bank. Nu is de situatie dat zowel absoluut gezien de short posities op een record staan, maar dus ook het saldo (longs minus shorts). Dit is dus een dubbel signaal. Zowat elke keer bij hoge shorts (enkel signaal dus), ging de goudprijs met 12% à 16% omhoog binnen drie maanden. Bij een dubbel signaal zou de rebound zelfs wat groter kunnen uitpakken.

Het idee

Nu de goud volatiliteit op een 17 jaar low staat, ondanks dat emerging markets door het putje gaan, geopolitieke spanningen de pan uit rijzen, het weer rommelt in euroland en inflatie haar intrede her en der doet, is het niet zo gek om een goede outlook aan goud toe te dichten. Een passende positie kunt u hieronder in de tabel aantreffen. Met een hefboom van iets meer dan 7, gaan we voor een rendement van 100 procent, als de ANZ analisten gelijk krijgen. Mochten er beleggers zijn die de bovengenoemde spanningen een non issue vinden of dat goud zal blijven dalen omdat de Fed de rente zal blijven verhogen (eventueel gevolgd door andere centrale banken), dis zullen meer voelen voor de contraire positie in de tabel.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Goud Turbo Long 1056.7
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Goud Turbo Short 1344.4

Geef een reactie