Tradeidee: Trump gaat Duitse auto’s verbannen: Turbo SHORT BMW

Tradeidee: Trump gaat Duitse auto’s verbannen: Turbo SHORT BMW

Trump ging al los, maar het lijkt er nu op dat hij nu helemaal los gaat. De meningen over Trump zijn vaak eenzijdig, behalve hier op Tradeidee waar we een columnist hebben die hem een gek vindt en eentje die hem ziet als harde (onplezierige) onderhandelaar. Hoe dan ook, Trump wil betere deals uit het vuur slepen en dit doet hij op niet subtiele wijze. Zo heeft hij het nu gemunt op de Duitse automobielindustrie.

G7

De G7 vindt nu plaats en het ziet er bij voorbaat al spannend uit; er wordt nu al gerept over dat er geen eindverklaring komt, iets wat nog nooit is voorgekomen. G6 en 1 is het verhaal nu. Trump heeft al laten doorschemeren dat hij er geen ene moer om geeft en dat de EU op oneerlijke voet handelt met de VS. Hij is weliswaar gebonden aan bepaalde handelsverdragen, maar heeft een maas in de wet gevonden : staatsveiligheid. Hij stelt dat de afhankelijkheid van buitenlands staal en automobielen en zo verder, een bedreiging zijn voor de Amerikaanse staatsveiligheid. 90% bull natuurlijk, maar het geeft Trump een wapen in de onderhandelingen.

WHO kan niets

Verder zal een procedure bij de Wereld Handels Organisatie (WHO) jaren in beslag nemen en als de zaak in hoger beroep gaat, dan is er een probleem voor de rest want Trump houdt de benoemingen van rechters van de kamer van beroep bij het WHO tegen. Nu zitten er zeven en 4 stoelen komen binnenkort vrij. Dan zijn er nog maar drie rechters, het absolute minimum om een zaak te behandelen. Als dan één van de rechters zich moet terugtrekken wegens eventuele belangenverstrengeling, dan kan de zaak geen doorgang vinden. De VS zou dan nooit gestraft kunnen  worden als zij door WHO in eerste aanleg veroordeeld zouden worden.

Trump trumps

Kortom, Trump heeft weinig te vrezen uit de internationaal juridische hoek, is bereid een hork te zijn en daad bij woord te voegen. Hij heeft veel troeven in handen. Natuurlijk kunnen de handelspartners ook schade aanrichten, iets wat de EU ook van plan is, maar het ligt voor de hand dat Trump dit in zijn voordeel zal gebruiken in de tussentijdse Amerikaanse verkiezingen. De handelspartners hebben dus op dit moment erg weinig grip op Trump en hij weet en gebruikt dit ten volste.

Nauwelijks effect

Zo heeft hij al een tijdje geroepen dat hij de luxe auto’s die vanuit Duitsland komen wil aanpakken. Van een 25% importheffing tot en met een totaal importverbod zijn de revue al gepasseerd. Tot nog toe hebben deze uitspraken en de staaltarief discussie al wat schade berokkend. Zo staat het aandeel BMW ten opzichte van de piek in 2018 op -6,6% (gecorrigeerd voor dividend) en de DAX maar op -6,2%, maar het verschil is dus miniem te noemen.

De trade

De markt lijkt dus veel te gemakkelijk te denken over wat hierboven beschreven staat. Daarom is BMW een goede short kandidaat (zie bijbehorende positie in de tabel hieronder). Prijzen van 77 zouden zomaar weer op de koersborden kunnen komen te staan (downside van >10%) die door gebruik van de onderstaande Goldman Sachs Turbo uit kan komen op > 40% rendement. De belegger die denkt dat de Trump soep niet zo heet gegeten gaat worden, die zal meer voelen voor de contraire positie in de tabel.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs BMW Turbo Short 97
Contraire visie
Goldman Sachs BMW Turbo Long 70.8

Geef een reactie