TradeIdee: Trader LONG Nikkei; HupSake op naar 30K

Japan staat op springen, terwijl er niet direct iets aan de hand lijkt te zijn! Eindelijk naar 30K?

Wat is het?

Of het nou is omdat de eeuwige spanning in relatie tot Korea (en in het bijzonder met die in het Noorden) afneemt, of het nou is omdat de eeuwige angst voor een atoombom minder wordt, of beide en daardoor in het kwadraat effect sorteert? Wie zal het zeggen? Het ziet er in ieder geval naar uit dat de zon flink gaat shinen in het land van de rijzende zon of te wel Japan (Japans: 日本, Nippon, Nihon, met de letterlijke betekenis: oorsprong van de zon; de naam voor het oude Japan is 大和,Yamato) En flink ook.

Relatieve snuiters

We zitten er hier een tijdje over te bomen maar de zinnigheid van de argumenten wordt minder naarmate de tijd vordert. Het is sowieso een vreemd land vanuit de polder bezien, dus snappen of zelfs maar proberen te snappen wat er gaande is, laat maar zitten dat gaat em toch niet worden. De bevolking krimpt als een malle. En zo ook de economie zegt de media (die je niet altijd niet per se niet helemaal moet geloven, of niet) Is dat dan het verhaal?

Onze conclusie hier op WTC Amsterdam, op grote afstand, is dan ook dat als je het niet zo nauw kunt nemen, het je het dan dus breed moet zien. Je moet het zien in het kader van de universele vertaler van belangen, de geldstromen. Niet per se lokaal dus. Het gaat niet per se om wat de Japanners doen, maar wat de rest van de wereld van de vooruitzichten voor Japan maakt. Zien we kansen of krijgen we het benauwd bij de gedachte? De wisselende verhoudingen tussen angst en hebzucht en daarmee dus vraag en aanbod. Niet alleen in relatie tot de Japanse aandelen markt op zich maar ook in relatie tot wat er in de rest van de wereld gebeurt.

Global warming

Wat we in Japan zien na het eerste halfjaar van 2018 staat niet op zichzelf. Ook de HangSeng belooft vuurwerk bijvoorbeeld zoals Erem laatst schreef. Niet alleen dat, de VS ligt er ook niet verkeerd voor, want de opwaartse trends zijn aan stevige test onderworpen en hebben maar een klein beetje van het recent gewonnen terrein terug gegeven. Die liggen er ook prima voor (aldus Nikken in de DD S&P). Ook daar gaat de absorptie van aanbod erg vlot en soepeltjes want de lows van het eerste moment van de wereldwijde correctie in de eerste weken van februari zijn eenmaal op dat moment bezocht maar nooit meer teruggezien. Wel serieus geprobeerd maar niet gelukt. Het is dus een breed front waar dit optimistisch naar de toekomst kijken zich voordoet.

Het zit zo

De bewuste correctie startend in februari van dit jaar heeft een 38,2% retracement (zwart ding) opgeleverd, hetgeen tegelijk een positive reversal (groene bogen) inhoudt. Ja ja we hebben cursus RSI gevolgd 🙂 (verplicht). Deze twee signalen geven in eerste instantie een koersdoel af dat zich vlak boven de 25K ophoudt. Dat is zo’n 10% vanaf hier en moet eind dit jaar of begin 2019 zo ongeveer bereikt kunnen worden.  De grote, lange extensie komt zelfs uit op de 30K die in de titel werd genoemd. Dat duurt nog wel even en er kan tussendoor heel wat gebeuren, maar het is evengoed het punt aan de horizon geworden waar we ons op dienen te richten.

Bedenk daarbij dat we dergelijke taferelen ook terug zien in de koersvorming van andere grote indices en met name in de VS en de Hang Seng. Een golf aan ETF flows wellicht? Net als afgelopen winter? Hoe dan ook het idee is gevat voor een LONG Trader met een bescheiden hefboom en dus een stop loss die heel ver weg ligt. Ben je niet zo’n golfsurfer en verwacht je een wipeout dan is er ook een suggestie voor een Short positie in de tabel hieronder opgenomen.

成功 Seikō (succes) & さようなら Sayōnara (tot ziens)

Nikkei 225 weekly

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Nikkei 225 Trader Long 14506.1
Contraire visie
Nikkei 225 Turbo Short 27110Nikkei 225 Trader Short 24585.3

Geef een reactie