Tradeidee: suiker is door putje gegaan dus nu kopen :Turbo Long Sugar

Tradeidee: suiker is door putje gegaan dus nu kopen :Turbo Long Sugar

De Tradeidee redactie heeft weer een rondje lang de velden gedaan en besloot vandaag om lekker contrair te gaan. In ons broker verleden hebben wij vaak genoeg meegemaakt dat een analist een aankoopaanbeveling had op aandeel X, die hij verlaagde naar een verkoopaanbeveling NA een winstwaarschuwing. Het was dan natuurlijk al te laat. Maar dat is niet het enige; na een winstwaarschuwing dient gekeken te worden hoe de kaarten er dan bijliggen ten opzichte van de inmiddels veel lagere koers, want het kan zo maar zijn dat alle pijn al is ingeprijsd (verdisconteerd). Dan is het een Houden of zelfs Koop aanbeveling waard. Zo denken wij nu dus iets gevonden te hebben wat in deze categorie past, namelijk Suiker.

Het zoet komt na het zuur

Suiker was in 2015 en 2016 weer helemaal hot, omdat er wereldwijd een tekort was. Gezien suiker een essentieel ingrediënt voor velen is, vochten kopers elkaar de tent uit. De prijs van suiker ging dan ook als een raket omhoog (zie hieronder).

Mean reversion are usually mean

Maar begin 2017 kwam daar een einde aan. De suikerboeren (wat anders dus dan suikerooms) gingen flink aan de slag en hadden met name veel geluk met het weer, waardoor de productie flink steeg (zie ook hier in detail). U raadt al wat het effect is van een dergelijke varkenscyclus…

Maar als wij het plaatje op de langere termijn bekijken (zie hieronder) dan lijkt suiker op de bodem te zitten.

 

What’s next?

De vraag die dan gesteld dient te worden is wat voor vreselijk nieuws de suikerkoers nog lager zou moeten zetten? Dit is in dezen een retorische vraag, ofwel, alles lijkt zo’n beetje al ingeprijsd te zitten. De downside lijkt beperkt tot 13 procent (van 11,5 cent tot 10 cent), terwijl de upside boven de 100 procent kan liggen. Enige vraag is dan wanneer de opleving weer komt, dus de tijdsduur van deze positie is meer een issue dan de eventuele downside.

Het idee

Dit soort potentiële koers asymmetrie is iets waar hedge fund managers naar op zoek zijn en wij denken er dus nu één gevonden te hebben. Onze Turbo suggestie kunt u hieronder vinden. Voor de contraire belegger die contrair wil gaan op ons contrair idee, die zal meer voelen voor de positie in het vakje (u raadt het al) contrair. Ter verduidelijking: gezien dan contrair gegaan wordt op een contrair idee, betreft het hier meelopen met de meute. Beide posities hebben een iets andere hefboom, gezien de asymmetrie. Voor de muzikaal onderlegde lezer, dan wel de lezer die een iets andere associatie heeft met het woord Sugar, hebben wij dit liedje voor u uitgezocht (zie hier) en wij wensen u verder veel sterkte toe.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Suiker Future Turbo Long 0.099
Contraire visie
Goldman Sachs Suiker Future Turbo Short 0.132

Geef een reactie