Tradeidee: Short Bunds want Duitse rente zal stijgen aldus Candriam

Tradeidee: Short Bunds want Duitse rente zal stijgen aldus Candriam

De Belgische vermogensbeheerder Candriam stelt in één van haar beursberichten dat de Duitse rente binnen 12 maanden zal stijgen naar 0,9%. Gezien de rente nu op 0,37% staat (zie grafiek hieronder), betekent dit dat de Bund flink zal zakken. Helaas geeft Candriam geen verdere onderbouwing, maar daarmee is de Bund dus een shortkandidaat.

Mogelijke redenen

Wellicht omdat ze positief zijn op Europese aandelen, dat zij verwachten dat geld van obligaties naar aandelen zal gaan en dus ook de Bund daar last van zal krijgen. Verder denken zij wellicht dat de problemen met Italië overtrokken zijn en dat de huidige Bund prijs een angstprijs is (de Bund is een toevluchtsoord in tijden van marktstress), waardoor bij wegebbende angst, de Bund weer in de verkoop gedaan zal worden. Het kan ook zijn dat Candriam verwacht dat de inflatie in Duitsland verder op zal lopen en dat de ECB weinig meer zal doen, waardoor de Bunds een daling zullen inzetten. Verder is er nog het verschil met de Amerikaanse staatsobligaties; die is  nu zo groot dat het verschil wel ingelopen zou moeten worden. Gezien de bedrijfswinsten en economische groei aldaar goed zijn en de Fed van geen wijken weet, zal de inloop dus echt vanuit de Bund moeten komen.

De Trade

Nogmaals, deze reden bedenken wij bij de boute uitspraak van Candriam. Het geeft in ieder geval aan dat er genoeg redenen te vinden zijn voor deze positie. De positie die wij hierbij passend vinden, staat onder in de tabel.

Maar er zijn er meer geweest die dit geroepen hebben. Tot nog toe was het zoiets als short Japanse staatsobligaties: een widowmaker trade. Zo kan het geëtter omtrent Turkije en Italië tot nog meer vluchtkapitaal naar Bunds leiden. Deze beleggers zullen meer voelen voor de contraire positie hieronder in de tabel.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Bund Future Turbo Short 172.6
Contraire visie
Goldman Sachs Bund Future Turbo Long 148

Geef een reactie