Tradeidee: Morgan Stanley zegt correctie op de loer: short Nasdaq!

Tradeidee: Morgan Stanley zegt correctie op de loer: short Nasdaq!

De redactie van Tradeidee heeft weer het één en ander door geplozen en het is altijd leuk te zien dat niet alle meningen van de experts overeenkomen. Sterker nog, we kwamen op een idee uit van Morgan Stanley die stelt dat er een grote correctie aanstaande is. Niks bijzonders normaliter, maar diezelfde zakenbank stelde een tijdje terug nog dat buybacks, gedreven door Trump belastingplan, de markt nog zouden ondersteunen (zie dit Tradeidee)! Ook binnen de zakenbank, is er verschil van mening. Dat is goed, want dat maakt nou een markt (er zijn dus kopers en verkopers).

Analyse

Deze analyse van Morgan Stanley focust op het feit dat ondanks over het algemeen en over de breedte goede tweede kwartaalcijfers, de reactie op de beurzen wat te wensen over laat. Niet langer gaat een aandeel automatisch omhoog op goede cijfers. Het feit de koersen niet meer voorspelbaar reageren op goede cijfers, geeft volgens Morgan Stanley aan dat de markt vermoeid raakt. Tel daarbij op dat de grote tech bedrijven zoals Facebook en Twitter zelfs slechte cijfers hebben laten zien.

Het idee

Waar de grote tech aandelen eerder nog fungeerde als sleeptouw (momentum) voor de overige aandelen, lijken zij nu niet meer in staat dit te doen. De analisten bij de zakenbanken denken dan ook dat de markt nu min of meer de boodschap geeft dat dit de piek is in bedrijfswinsten. Het feest is nog gaande, maar de leukste gangmakers zijn net naar huis vertrokken. Tech, midcaps en consumer discretionary zijn de sectoren die je volgens de zakenbank moet aanlappen. Vandaar dus de short op de Nasdaq hieronder in de tabel. Voor de belegger die de andere aanbeveling van Morgan Stanley meer hout vond snijden, en/of die denkt dat de value stocks de rally zullen gaan ondersteunen (en dus nu Tech mee zullen nemen), die zullen meer voelen voor de contraire positie. We gaan hier voor een hoge hefboom, ofwel YOLO positionering.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs NASDAQ-100 Turbo Short 7945.7
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs NASDAQ-100 Turbo Long 6939.88

4 reacties op “Tradeidee: Morgan Stanley zegt correctie op de loer: short Nasdaq!”

 1. Gijs says:

  De afwachtendheid van de reactie op de bedrijfscijfers en de matige koersreactie bij de outperformers, verbaast inderdaad vriend en vijand. Maar wanneer je daarmee een prognose motiveert, dat de beurs een daling gaat meemaken, lijkt me te kort door de bocht. In combinatie met de bank die dit meldt (big M, little Organ), een bank die zeker niet vies is van Links lullen en Rechts vullen, zou de neiging om het “advies” tegendraads op te vatten, wel eens de juiste kunnen zijn. De afkoeling bij de TECH aandelen, was hoogst noodzakelijk; de fundamentele cijferonderbouwing geeft juist reden om hernieuwde BULL-gevoelens te koesteren voor deze sector.

  Wanneer het stof van de cijferbrij is neergedaald, de hitte en vakantie achter ons komt te liggen, mogen we verwachten dat de koersen zich naar een nieuw record gaan bewegen. Voorzichtigjes aan in AUG en SEPT, heftiger in OKT, NOV en DEC, met ergens een PIEK in JAN of FEB. DAN wordt het tijd om stapsgewijs de schaapjes op het droge te tillen, helemaal als de PIEK hoger komt te liggen dan de grootste positivisten hadden durven dromen. Juist DAN is CASH weer KING.

  Rendementen uit het verleden geven geen enkele garantie richting de toekomst. Bij beleggen neemt u expliciet het risico dat u uw kapitaal deels of zelfs geheel kunt verliezen. Raadpleeg uw adviseur of vermogensbeheerder alvorens (grote) beleggingsbeslissingen worden genomen. Na regen komt zonneschijn. De soep wordt nooit zo heet gegeten als dat ze werd opgediend. Vrouwen bloot, handel dood. Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Geld lenen kost geld. Look before you leap. Beter één zwaluw in de lucht, dan tien dood op de grond. Enz. enz. enz…….

 2. paul says:

  crashdaq of crashtec.. Remember Baan en Worldonline, of eh CMG ooit iemand van gehoord? https://www.managementsite.nl/top-10-ebedrijven-nederland > alles sal worrden weggevaagd, ik heb hier nu een geweldig 1999 gevoel bij..

 3. Gökhan Erem says:

  Hahaha, you were dreaming when you wrote this?……… party like …… nine-teen-nine-ty-nine! (kenners zingen het in hun hoofd mee op de maat).

Geef een reactie