TradeIdee: LONG Vivendi op streaming bonanza

TradeIdee: LONG Vivendi op streaming bonanza

De redactie van TradeIdee heeft weer haar best gedaan en haar oogjes over de verschillende ideeën laten glijden. Ditmaal gaat het idee over Vivendi (marktkapitalisatie EUR 30 miljard!), het Franse mediabedrijf wat eigenlijk niet Frans is te noemen als je kijkt naar de mediabibliotheek die ze in bezit heeft. Het is ook deze mediabibliotheek waar Vivendi volgens sommigen mee gaat scoren.

Hot

Zowel Goldman Sachs, als hedge fund managers (zoals bijvoorbeeld Oliver Kelton) zien de toekomst van streaming zonnig in. Steeds meer films en muziek zal op deze manier geconsumeerd gaan worden, mede mogelijk gemaakt door steeds sneller internet en de bijbehorende slimme toestellen. Waar streaming nu een USD 3 miljard business is, zal deze tegen 2030 uitgegroeid zijn tot USD 28 miljard. Gezien Vivendi eigenaar is van Universal Music Group (UMG), met ’s werelds grootste muziekbibliotheek, zal zij enorm kunnen profiteren van deze trend.

Show me tha money

Nu is er nog genoeg gratis te bekijken via Youtube en de radiostations in de VS betalen ook geen stuiver. Dit alles kan gaan veranderen, wat de groeicijfers van UMG ten goede zal komen.  De huidige koers/winst verhouding van 65 is dan ook niet veelzeggend volgens de fans  van dit aandeel. Voor volgend jaar is dit een meer bescheiden 24 keer. Dit verhaal is duidelijk niet om de huidige winstgevendheid, maar om winstpotentie. Als Vivendi het waar kan maken, dan zal de k/w dus flink dalen, wat dus upside (met Turbo makkelijk>50%) geeft voor het aandeel.

Vertrouwen steunt aandelenprijs

Iedere keer weer als Vivendi met hoge groeicijfers naar buiten komt, zullen meer en meer beleggers vertrouwen krijgen in bovengenoemde trend. Zeker als daarbij andere groeiaandelen het laten afweten, kan Vivendi ook profiteren van grote portfolioveranderingen bij institutionele partijen (winner takes all). Hieronder in de tabel de gekozen long positie. Voor de lezer die een andere mening is toegedaan, is er de contraire positie opgenomen in de tabel.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Vivendi Turbo Long 15.58
Contraire visie
Goldman Sachs Vivendi Turbo Short 25.12

Geef een reactie