Tradeidee: LONG olie 100% upside

Tradeidee: LONG olie 100pct upside

Goldman Sachs heeft een tijdje geleden een rapport uitgebracht waarin het stelde dat de omstandigheden voor grondstoffen zeer goed zijn. Één van de grondstoffen die door de zakenbank worden genoemd is WTI olie. De prijs ligt nu op USD 67,87 en de verwachting is dat dit einde dit jaar op 82,50 zal liggen; ofwel een upside van 21,5%. Met een Turbo hefboom van 4,8 zou dat richting de 100% rendement kunnen opleveren.

The investment case

Goldman heeft het over de 3 R-en, namelijk Reflation, Reconvergence of Global Growth en Releveraging. Kortom, er komt inflatie, de wereldeconomie gaat op alle cilinders lopen en we gaan meer lenen (en dus meer uitgeven/investeren). Dit alles is goed voor de vraag naar grondstoffen.

En aandelen dan?

Aandelen gaan ook profiteren, maar deze hebben al aardig wat kapitaal naar zich toe getrokken (en dan met name de FAANG aandelen). De zakenbank verwacht dan ook een soort rotatie uit bepaalde aandelensectoren naar (o.a.) grondstoffen en dus ook olie.

Het idee

Het idee van Goldman is al meer dan een maand oud, maar de olieprijs (en andere grondstoffen) heeft nu het opwaartse momentum duidelijk gevonden. Mocht de zakenbank het juist zien, dan zit er nog veel meer in het vat. De belegger die denkt dat de olieprijs omhoog is gegaan door geopolitieke spanningen die weer zullen wegebben, of dat productie van olie weer flink omhoog zal gaan, zullen meer voelen voor de contraire positie in de onderstaande tabel.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs WTI Oil Future Turbo Long 55.29
Contraire visie
Goldman Sachs WTI Oil Future Turbo Short 79.09

Geef een reactie