Tradeidee: Koop Turbo op Sanofi om goede strategie

Tradeidee: Koop Turbo op Sanofi om goede strategie

De redactie heeft zich scheel gelezen afgelopen week. Veel ideeën zijn de revue gepasseerd en één daarvan was een artikel in The Financial Times; The Lex column om precies te zijn. Soort Bartjens maar dan beter zeg maar. Daar werd Sanofi aangeprezen.

Backdrop

Zoals de vaste lezer weet, heeft Big Pharma het moeilijk doordat grote blockbuster medicijnen hun patentbescherming kwijt raken en er maar weinig geschikte opvolgers/nieuwe medicijnen worden uitgevonden. De hele sector heeft dan ook klappen gehad. Deels probeerde de sector dit te compenseren door de prijzen van de medicijnen te verhogen, wat ze in de publieke opinie niet veel goeds heeft gebracht. Trump deed daar nog een schepje bovenop door alle pharma bedrijven min of meer afzetters te noemen en een belofte te geven een einde te zullen maken aan de exorbitante winsten van Big Pharma.

Het bedrijf

Zoals de Lex column stelt, heeft Sanofi voor een andere strategie gekozen dan haar concurrenten; zij heeft de focus meer gelegd op het vinden van medicijnen tegen zeldzame ziektes. Hiermee betreedt zij een deelmarkt die twee keer zo snel groeit als main stream Pharma markt. Sanofi lijkt te willen zeggen dat zij tot de conclusie is gekomen dat de markt voor veelvoorkomende kwalen al druk genoeg bezet is EN te maken heeft met neergaande rendementen op R&D. Verder heeft het de prijzen op bepaalde medicijnen juist al verlaagd. In dat licht bekeken is de verlegging van de focus door Sanofi te prijzen.

Het idee

In de waardering is dit nauwelijks terug te vinden, want het aandeel handelt op maar 13 keer de verwachte winst wat ver onder het gemiddelde is van de sector. Heeft de markt haar ogen nog niet open gedaan, of is het bang dat het vinden en uitvinden en uitbaten van medicijnen voor zeldzame ziektes (deze medicijnen genieten een langere patentbescherming en hogere prijzen) te moeilijk gaat zijn en/of dat de daarbij verwachte overnames door Sanofi te duur zullen zijn? Dat is de hamvraag. De belegger die het verhaal in de Lex column aannemelijk vindt, die zal voelen voor de Long positie; de belegger die de bezwaren nog niet vindt ingeprijsd, die zal meer voelen voor de contraire positie in de tabel hieronder.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Sanofi Turbo Long 68.6
Contraire visie
Goldman Sachs Sanofi Turbo Short 89.29

Geef een reactie