TradeIdee: Dow Jones Wave of Tsunami?

Een zogeheten Regular Flat correction ontvouwt zich in de Dow Jones. Dit biedt kansen voor Elliott Wave surfers.

Het is een discutabele techniek dat moet even gezegd worden voordat je verder leest, maar he, kansen zijn kansen, geloven doe je maar in je eigen tijd en de waarheid van een belegger zit in z’n portemonnee. Als er een stop en een target uit af te leiden valt en er zijn mensen die hem zeker gaan volgen, dan biedt het dus kansen. Surfers staan er ook niet stil bij of de golf die ze willen pakken gefundeerd is, laat staan of ze begrijpen hoe hij is ontstaan. Het werkt zo, golf zien is klaar maken om er op te springen, en gaan. Zo ook de vrienden van de Elliott Wave.

Als je er meer van wilt weten lees dan maar deze link. Hier en nu gaat het om een klein deel van deze theorie, namelijk de manier waarop de huidige correctie in de Dow Jones zich afspeelt. Het is te vatten in een zogeheten 3-3-5 regular flat correction. Die ziet er zo uit.

Regular flat 3-3-5

Om even de vergelijking te trekken dit is de Dow Jones op dit moment.

Dow Jones regular flat 3-3-5

2 beelden > 1000 woorden

Tja, daar kun je een hele verhaal over houden maar de beelden zeggen genoeg. In een iets ander daglicht ziet deze vergelijking er zo uit.

Dow Jones iets langer

Uitgezoomed.

Deze correctie speelt zich af tegen de meest steile trend die er te trekken valt in de Dow Jones. De bodems bij A en C betreffen 61,8% retracements van de stijging sinds september 2017. Dat geeft een niveau voor de stop die je bij deze strategie zou moeten hanteren, want onder C geldt dat er te veel stuk is. Er is dan heus wel meer mogelijk vanuit een variatie in de Elliott Wave Theorie, maar een regular flat is dan niet meer mogelijk. Dat is dan ook vaak de kritiek op deze materie want er zijn veel uitzonderingen. Evengoed hij bestaat al bijna 100 jaar dus hij zal ook wel af en toe werken, denk je niet?

Stop en Entry.

Een stop op 23500 op slot basis of op 23250 op intradag basis geeft nog steeds voldoende rendement potentie t.o.v. het te lopen risico in deze korte termijn trade. Een entry  boven de rode lijn zou nog eens iets meer fiducie geven want dan heb je ook het momentum in de rug en ben je niet de eerste die deze golf probeert te bedwingen. Dan wordt het een soort van een toeristen ritje, maar goed niet iedereen is een Hawaiiaan.

Wipe out?

Vind je het allemaal niks en denk je dat er een wipe out komt, dat kan ook, maar dan moet je short. Onder C is er heel wat meer aan de hand in de financiële markten dan we tot nu gezien hebben. Dan geldt, Short op de markt, Short op de trend en zijn volgers en uiteraard ook Short op de Elliott Wave surfers.

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
 Traders LONG
Lange termijn
Contraire visie
 Traders SHORT

Eén reactie op “TradeIdee: Dow Jones Wave of Tsunami?”

 1. augustwiersma says:

  Beste schrijver, Ik ben een grote fan van deze site. Helaas wordt hier de plank wat EW betreft volgens mij misgeslagen. Het mooie is dan wel weer dat de toekomstige richting en koersdoel wel overeenstemmen met mijn toepassing van EW.

  Enkele overwegingen:
  Uw A is meer een 5 wave beweging in mijn optiek, maar zou uw 3 wave kunnen zijn. Uw C beweging is nooit de C eind beweging van de correctie. C moet toch echt een 5 wave beweging zijn. En u denkt 5 waves te tellen, maar zoals u ook aangeeft komt wave 4 ruimschoots in wave 2, wat echt een no go is. Dus dit is geen C beweging. Een passender EW model zou zijn: golf A is golf A, een correctie binnen de opwaartse lange termijn trend, en dan komt een correctie op golf A. Ook een abc beweging (meestal aangeduid met xyz). Dus uw B is dan x (=a). Uw C is dan y (=b). En uw toekomstige beweging omhoog is dan z (=c). Deze z beweging moet 5 waves hebben. Deze xyz beweging is dan de B beweging. Daarna begint de C omlaag, of nog weer een xyz. Als het de C omlaag is, dan wordt dat ‘stoelriemen vast’ voor de long only belegger. eerste doel 21000, mogelijk uiteindelijk 18000. Klinkt behoorlijk absurd nu, I know.

  Ik hoop dat ik begrijpelijk mijn visie obv EW heb kunnen overbrengen.

  De conclusie voor nu is hetzelfde, omhoog met doel ongeveer 25800.

  Met vriendelijke groet en respect!

Geef een reactie