Tradeidee: Suiker herstelt eindelijk: Turbo Long Suiker

Tradeidee: Suiker herstelt eindelijk: Turbo Long Suiker

Op 12 juli stond er bij ons op de site al een Tradeidee Long Sugar. Alhoewel de prijs nu hoger staat dan nu, was er een snelle en diepe daling waardoor de positie is uitgestopt helaas. Dat hoort er bij als je in Turbo’s belegt en geeft aan dat je altijd flink moet nadenken over de hefboom die je gebruikt. Gezien de Fundamentals van Suiker langzaamaan beter worden, blijft het idee staan. Nu wat meer info op deze enigszins contraire call.

Mooie hedge in deze moeilijke aandelenmarkt

Zoals hierboven te zien is heeft suiker een mooie sprong omhoog gemaakt, terwijl aandelenmarkten in elkaar werden gebeukt. Dat is al een reden (diversificatie) om naar suiker te kijken. Ondanks deze mooie sprong, is suiker een van de slechts presterende assets in 2018, wat niet alleen ons bij de redactie kriebelig maakt, maar ook andere marktvorsers. Immers, als iedereen al zo negatief is en de prijs is gehalveerd, dan is het wellicht tijd om voor de kudde uit te draaien naar een long positie.

India en de rest

De bears op suiker wijzen op de record oogst in India, die zo groot is dat deze de export markt zullen overspoelen, waardoor de productie reducties elders weer teniet worden gedaan. Maar na de slechte oogst in Europa en in Brazilië zijn boeren niet zo happig om areaal te besteden aan suikerriet of suikerbieten. En hetgeen nog geproduceerd wordt in Brazilië gaat naar ethanol productie. India kan dus nu wel exporteren, en nog een goede oogst er achter aan gooien, maar 2019-2020 lijkt het erop dat de andere producenten het zullen laten afweten. Nu al zou er een tekort aan suiker zijn geweest als India niet tot exporteren was overgegaan.

Het idee

Dus het nieuws is niet allemaal goed en dat is maar goed ook want dan had de prijs van suiker namelijk al op 18 gestaan. That’s the way the cookie crumbles. Dus de long suiker positie hieronder in de tabel past daar mooi bij. Voor die beleggers die contrair willen gaan aan een contrair idee, omdat bijvoorbeeld de demonisering van suiker tot veel minder vraag gaat leiden, die zullen wellicht meer voelen voor de contraire positie in de tabel.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Suiker Future Turbo Long 0.104
Contraire visie
Goldman Sachs Suiker Future Turbo Short 0.149

Geef een reactie