TradeIdee Zilver: BlingBling

Vorige week zijn de koersen van aandelen over een breed front opgelopen. Zoals bekend werken de financiële markten als communicerende vaten. De stijging van de ene markt gaat veelal ten koste van een andere markt. Vorige week was het de hoek van de edelmetalen waar de klappen vielen waarmee zij een deel van de in 2016 opgebouwde winsten moesten inleveren. De daling van deze metalen geeft echter een uitgelezen kans om (alsnog) in te stappen. Een van de metalen welke onze aandacht heeft is zilver.

De onderstaande grafiek toont het langeretermijnverloop van zilver. Wat opvalt is dat dit edelmetaal lange tijd in een glijdende beweging gevangen heeft gezeten. In de eerste maanden van 2016 is aan deze beweging echter een einde gekomen toen de koers in staat bleek om een eerst hogere top te vormen. Daarmee is het patroon van achtereenvolgende lagere toppen en lagere bodems doorbroken.

Zilver-WeekGrafiek

Zilver-WeekGrafiek

De kenner van de theorie weet dat dit juist de kenmerken van een dalende trend zijn. De langere gemiddelde lijnen hebben een aantal weken geleden een koopconditie afgegeven. Dit is de tweede reden waarom zilver interessant begint te worden.

Over de toppen van de achterliggende maanden is een dalende trendlijn getrokken. De ingetekende groene pijl duidt de situatie dat de koers vanochtend is teruggevallen tot aan deze trendlijn. Een situatie van oude weerstand welke nu fungeert als nieuwe steun.

De oplettende lezer heeft in het koersverloop sinds juli vorig jaar een omgekeerde hoofd schouder-formatie ontdekt waarbij de hierboven aangehaalde dalende trendlijn als neklijn kan worden bestempeld. De terugval van de laatste weken is dus niets anders dan de klassieke terugtest op het koerspatroon. Aan het einde van een dalende beweging vormt een omgekeerde hoofd schouder een omkeerpatroon.

U ziet, de technische puzzelstukjes voor een voortzetting van de beweging sinds begin dit jaar stapelen zich op. Helemaal als u meeneemt dat de huidige daling een 50 procent correctie is op de stijging vanaf de start van 2016. Een fibo-correctie dus.

Koerspatronen lenen zich voor het berekenen van koerspunten. Op basis van het aangehaalde omkeerpatroon kan een eerste koersdoel worden bepaald op 20,00 dollar. Een interessante afstand vanaf de huidige koers. In het kader van de transparantie moet ik u melden dat het LeoMontFonds de huidige daling heeft aangegrepen om een turbo long zilver in portefeuille op te nemen.

 

 

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Zilver Turbo Long $13,60 ISIN NL0011050273
Contrair
Zilver Turbo Short $21,60 ISIN NL0011050166

Geef een antwoord