TradeIdee WTI: Profiter Olie

Olieprijzen staan fors lager in 2020. Zo zijn er analisten die denken dat het tijdelijk is en we het ergste achter de rug hebben. Toch zijn er ook andere geluiden en maken er zich vele zorgen over het enorme overaanbod.

Het is deze week de expiratie van het juni contract en er worden zelfs waarschuwingen afgegeven door de officiële instanties. Dat het heus nog wel eens zou kunnen gebeuren. Dat “onmogelijke” van die negatieve prijzen weet  je wel.  Voor het hele verhaal lees je deze column over hoe diep de olieput is.

Grafiek toont bizarre prijsbeweging

Allereerst de aandacht op de spike naar $ -40 vestigen. Zie hier hoe dat er uit ziet. Pak even je moment, dat zie je niet zo snel weer. Aan de andere kant waarom ook niet? Als het eenmaal kan is het niet onmogelijk gebleken en vraagt dat juist om nog een keer. Tuurlijk je kunt stellen dat het niet net zo erg zal zijn als de vorige keer maar evengoed lagere toppen en lagere bodems vormen het beeld voor deze grafiek en zonder stevige bodem in de koersen blijft het risico van een herhaling gewoon aanwezig.

Hoger, lager?

Maar wat verwacht jij? Verwacht je dat het overaanbod aanhoudt en de prijzen wederom zullen gaan dalen? Of ben je zo’n “non-klimaatontkenner” 🙂 en zie je het juist zonnig in hebben we de bodem gezien? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij beide scenario’s.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Turbo’s, Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
WTI Oil Future Turbo Long $23,00 NL0014821530
Lange termijn
Contraire visie

WTI Oil Future Turbo Short $71,20 NL0014134140

(Dat is de laagste die er is, stoploss op $40 in de cash is verstandig)

Dit artikel is geschreven door Michael Nabarro en Gökhan Erem.

Geef een reactie