TradeIdee: Turbo Short T-Note op Trump belastingplan

TradeIdee: Turbo Short T-Note op Trump belastingplan

De redactie heeft weer wat rond gekeken in de financiële pers om tot een leuk Tradeidee te komen. We hebben de afgelopen tijd een mooie hitratio en die willen we natuurlijk op peil houden. Het nieuws van vandaag is dat de Trump trade back on is. Het ziet er namelijk naar uit de Trump een deel van zijn beloofde belastingverlagingen daadwerkelijk gaat voorleggen aan de Senate en House of Representatives. De markten reageren gelijk; aandelen, met name Amerikaanse midcaps schieten omhoog en de staatsobligaties omlaag (rentevoet stijgt dus). Dit effect kan nog even doorkachelen, maar Yellen moet scherp in de gaten worden gehouden.

Back on?

Allereerst is het wel vreemd dat de Amerikaanse beurzen records breken en dat er nu gesproken wordt dat de Trump Trade back on is, want als deze even off was, dan hadden we geen records moeten zien. De contraire belegger zal hier wat kriebels bij krijgen en een buy the rumour sell the fact reflex van krijgen. Zeker niet misplaatst, maar wellicht beter om nog even te wachten. De markt wil omhoog en grijpt ieder excuus met beide handen aan. Dat het belastingplan van Trump al grotendeels in de koersen zit (zat?), dat doet er even niet toe.

Het plan

Er van uitgaande dat Trump zijn plan door beide kamers krijgt (geen zekerheid, maar het plan zou minder verdeeldheid moeten opleveren dan het afschaffen van Obamacare), dan gaan de particulieren in de VS van 7 naar 3 schijven (12%, 25%, 35%) met hogere vrijstellingen voor zowel individuen alsmede families. Bedrijven zien hun winstbelasting van 35% naar 20% gaan en mogen investeringen de komende vijf jaar gelijk 100% afschrijven, wat investeringen mega zou moeten helpen. Met een arbeidsmarkt die al wat krapte laat zien en het feit dat deze maatregelen met name effect sorteren binnen de VS, kan dit de inflatie op een hoger niveau gaan zetten.

Stijgende rentes op inflatie

Dit zorgt er dus voor dat rentes gaan stijgen en dus staatsobligaties gaan dalen. Zaak is het dus om nu short T-Notes te gaan en het goedkeuringsproces door de Kamers in de gaten te houden. Als het plan min of meer heelhuids er door komt, dan pas is het feit daar en dus het moment om te verkopen. Enige potentiële boosdoener is Fed baas Yellen die wellicht gaat beslissen om toch maar niet langer op de rem te trappen en QE back on te zetten, wat weer rentedrukkend zou moeten uitwerken. Echter, de timeframe van deze short trade is relatief kort en de exit zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden voordat Yellen iets doet. Wellicht is de exit van deze trade eigenlijk geen exit, maar flip, want de short zou niet alleen verkocht moeten worden, maar moeten worden ingeruild voor een long T-Notes. Hieronder de bijbehorende posities. De beleggers die gecharmeerd waren van de tweede paragraaf van dit TradeIdee, zullen meer voelen voor de contraire positie in de tabel.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs T-Note Future Turbo Short 135.17
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs T- Note Future Turbo Long 114.79

5 reacties op “TradeIdee: Turbo Short T-Note op Trump belastingplan”

 1. sweenen says:

  weer zo’n goed idee. Ik ga mee. dank John

 2. jaap.begemann says:

  Kunnen jullie ook wat koersdoelen afgeven ivm risk reward ratio, dank Putter

 3. BimBam says:

  Geachte redactie: gaarne een update of wij de short T-note positie nog kunnen aanhouden

 4. TradeIdee Redactie says:

  Beste allen, Tradeideeën zijn veelal van andere beleggers en zij publiceren meestal geen updates. Wat betreft Tradeideeën van redactie zelf, geven wij alleen het idee. Het managen daarvan is een stap verder; iets wat we uitgebreid zullen gaan doen in de portefeuilles die binnenkort gelanceerd zullen gaan worden. Dit is dan wel een abonnementsservice. Met vriendelijke groet, de redactie

 5. BimBam says:

  benieuwd naar het aanbod

Laat een reactie achter