TradeIdee: Turbo Short S&P 500

TradeIdee: Turbo short S&P 500

De verkiezing van Trump heeft een aardige aandelen rally ten koste van obligaties veroorzaakt. Deze rotatie is nog gaande, maar hoe lang nog.

Big boys say “not so fast, Johnny”

Goldman Sachs en Citi denken dat de bovengenoemde rotatie over en voorbij is. Allocatie naar obligaties ligt nu al op een zeer laag niveau en vele institutionele beleggers hebben verplichte ondergrenzen wat betreft asset classes. De twee zakenbanken zeggen dan ook dat de waarde toename van aandelen met USD 3 biljoen (versus een daling van USD 2 biljoen voor obligaties), nu wel teneinde is.

Kater

Ook begint de realiteit in te zinken dat de hoge groei die Trump beloofd, haast onhaalbar zal zijn. Dit terwijl de markten al erg veel hebben ingeprijsd.

Double whammy

Een teleurstelling zou dus in het verschiet kunnen liggen. Samen met een sterk afnemende inflow van geld naar aandelen (wellicht zelfs outflow), is het oppassen geblazen.

TradeIdee

Met deze meningen van Goldman Sachs en Citi in het achterhoofd, heeft de redactie bij TradeIdee de volgende Turbo posities geformuleerd:

 

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
 
 Goldman Sachs S&P 500 Turbo Short 2663
Contrair
 
Goldman Sachs S&P 500 Turbo Long 1834

Geef een antwoord