Tradeidee: Turbo Short EUR/USD

Tradeidee: Turbo Short EUR/USD

Op 7 mei is het zover; dan wordt de president van Frankrijk gekozen. Waar enkele maanden terug, vele marktvorsers nog vreesden voor een overwinning van Le Pen (wij bij TradeIdee niet, zie hier en hier), lijkt het tij nu definitief gekeerd. Met andere landen waar het politieke tij ook gekeerd is, is het tijd voor een agressieve trade met 110% verwacht rendement.

Trumpmania

Na Brexit en Trump, was het adagium dat de “populistische” stromingen zouden winnen en de status quo zouden verstoren. Voor de eurozone, betekende dit dat eerst Nederland en dan Frankrijk en dan Duitsland de kont tegen de EU/EMU kribbe zou gooien.

Nederland

In Nederland mag de feitelijk pro-EU partij de VVD weer een kabinet vormen, dus het Nederlandse gevaar voor het grote Europese project uit die hoek is verdwenen. De vraag is nu hoeveel meer EU er uit de kabinetsformatie komt rollen.

Frankrijk

Nu de marktvorsers doorkrijgen dat in de tweede ronde, Le Pen praktisch kansloos is, halen zij allemaal opgelucht adem. Alle stemmers die niet op Macron of Le Pen hebben gestemd, zullen namelijk voornamelijk op Macron gaan stemmen.

Duitsland

In Duitsland lijkt de AfD geen enkele rol van betekenis te gaan spelen. Het is CDU/CSU en/of SPD. Ofwel “meer EU” of “nog veel meer EU”. Zoals onze Sassen al vertelde in zijn filmpje, EU/euro scepticisme is dood.

Buy the rumour, sell the fact

Dit is nu ook bij anderen doorgedrongen en de euro is daardoor ook opgelopen versus de dollar. Maar “het bezit is het einde van het vermaak” is hier naar onze mening duidelijk van toepassing. Onze Erem heeft in zijn EUR/USD Daily Dosis (zie hier) ook duidelijk gezegd dat zolang de koers niet boven de 1,12 uitkomt, het lange termijn naar beneden gericht blijft.

TradeIdee

Downside van de short is 2 cent en upside (naar 1,05) is 4 cent. Mooie asymmetrie, zeker gezien de 1,05 aan het begin van 2017 zwakte heeft laten zien. Met de gekozen agressieve hefboom mikken wij op een verwacht resultaat van 110%. De contrarians kunnen de andere positie overwegen.

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Goldman Sachs EUR/USD Turbo Short 1.122
Contrair
Goldman Sachs EUR/USD Turbo Long 1.061

Geef een antwoord