Tradeidee: Turbo Long Dow Jones Index: Superbelegger voorspelt melt-up

Tradeidee: Turbo Long Dow Jones: Superbelegger voorspelt melt-up

De redactie van Tradeidee heeft weer het nodige speurwerk gedaan. Deze keer is ons oog gevallen op een CNBC interview met Paul Tudor Jones. U zult hem wellicht niet kennen, maar een voor onze hedge fund expert in de redactie is hij maar al te bekend. Deze belegger voorspelde de crash van 1987; een dag waarop hij zijn belegde vermogen verdrievoudigde!

Paradox

Deze man weet waarover hij praat, zeg maar. In het interview komt hij met een relatief onorthodoxe stelling: zowel de rentes als de aandelenmarkten in de VS gaan omhoog. De meeste lezers zullen denken: rente omhoog, kredietcyclus draait, bedrijfswinsten onder druk en obligaties gaan aantrekkelijker worden, wat in zijn geheel zou moeten leiden tot lagere aandelenkoersen.

Markt gaat omhoog knallen

Paul vindt dus van niet; althans, niet voordat er een melt-up zal plaatsvinden. Reden hiervoor is dat Trump de belastingen flink heeft verlaagd en het overheidstekort flink laat oplopen (6% !!!), terwijl werkgelegenheid (werkloosheid staat op ultra lage 3,8%) en economische groei (2,2%) daar niet om vragen. Volgens Paul lijkt dit op de aanloop naar 1987 in de VS, 1989 in Japan en 1999 in de VS toen er ook een soort melt-up plaats vond door soortgelijke omstandigheden.

Timing is everything

Met name in het derde en vierde kwartaal van 2018 kan er vuurwerk worden verwacht volgens Paul Tudor Jones. Dus vet long gaan is het credo, vandaar dat een Turbo Long Dow passend is bij zijn visie. Echter, Paul voorspelt ook dat als rentes en koersen en prijzen flink gaan stijgen, dat de Fed moet ingrijpen en de kraan echt dicht gaat draaien. Dan komt er een crash, maar dat is dus pas voor volgend jaar.

Het idee

Degenen die Paul gelijk geven, kunnen onze suggestie in de onderstaande tabel overwegen. Degenen die het niet eens zijn, of denken dat het 2019 scenario van deze hedge fund manager al in 2018 zal plaatsvinden, die zullen meer voelen voor de contraire positie in de tabel. Gezien het scenario met de nodige volatiliteit kan plaatsvinden, hebben wij voor een bescheiden hefboom gekozen.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Long 17130
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Short 33310

Geef een reactie