Tradeidee: tikkietakkie TURBO short en dan long S&P500

Tradeidee: tikkietakkie TURBO short en dan long S&P500

In een recent interview met Tom McClellan, stelt de marktvorser dat je aandelen moet verkopen in mei op optimisme en in juni moet kopen op pessimisme, want dan begint een rally van heb ik jou daar.

Huidige fase

Na een consolidatiefase, liggen de koersen flink hoger in mei. Gedoe over Brexit, Noord-Korea, Trump, Franse verkiezingen en dergelijke hadden voor wat koersdruk gezorgd tot half april. Sindsdien is het weer risk on, iets wat volgens het boekje van McClellan gaat.

Juni dip

Tom verwacht in juni echter een dip. Wellicht omdat mensen gaan twijfelen aan de opgelopen koersen. Kortom, een nieuw consolidatiefase die de bodem even flink zal aanstampen om zo de ideale basis te zijn voor de tweede helft van 2017.

Oorzaak

McClellan kijkt gewoon naar de richting van het rondklotsend kapitaal in de markt. De interesse in small caps in de VS is in zijn ogen key, want als zelfs zij inflows krijgen (relatief illiquide dat ze zijn), geeft dit aan dat er enorm veel kapitaal is wat naar aandelen vloeit. Zijn aanname dat de flow naar aandelen alleen maar zal toenemen na juni, brengt hem tot de conclusie dat ons een mega rally te wachten staat, die pas in de eerste helft van 20018 (wellicht abrupt) ten einde zal komen.

TradeIdee

Dit liquiditeitsgedreven TradeIdee is dan ook tweeledig: eerst short voor de dip in juni en dan long voor de rally in de tweede helft van 2017. Zie onze Turbo keuzes hieronder:

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Goldman Sachs S&P 500 Turbo Short 3106
Lange Termijn
Goldman Sachs S&P 500 Turbo Long 1858
Contrair
Goldman Sachs S&P 500 Turbo Short 2871 Goldman Sachs S&P 500 Turbo Long 1630
 

2 reacties op “Tradeidee: tikkietakkie TURBO short en dan long S&P500”

  1. Maarten says:

    Zie geen tabel met voorgestelde turbo’s

  2. Alexander Sassen Elsloo says:

    Die was zomaar weggevallen! Bedankt voor de heads up!

Geef een antwoord