Tradeidee: Superbelegger stelt dat we de december lows gaan uitnemen in 2019

Tradeidee: Superbelegger stelt dat we de december lows gaan uitnemen in 2019

De redactie van Tradeidee heeft haar oor weer op het beursspoor gelegd. De marketen hebben sinds de afslachting in december 2018, weer een hele mooie rally laten zien. Het lijkt er erg veel op dat  BTFD (Buy the F*cking Dip) na al die jaren nog steeds het adagium is. Maar is er reden tot zorg? Jazeker stelt superbelegger Jeff Gundlach.

Jeff Gundlach

Jeff heeft USD 120 miljard bij DoubleLine Capital onder beheer en zit al 35 jaar in het vak en heeft al aardig wat berenmarkten meegemaakt. Zo stelt hij dat we nog steeds in een bear market zitten en dat de niveaus van december zelfs kunnen worden uitgenomen in 2019! Dat betekent voor de Dow dat er een daling van minimaal 15% in het verschiet ligt.

De Fed draai

De stevige comeback van de beurzen heeft te maken met de draai van de Fed. In een relatieve korte tijd is Powell van de Fed 108 graden gedraaid. De markt haalde opgelucht adem en heeft de huidige niveaus in de beurzen neer gezet. Maar Gundlach stelt, wat nu?

Economische cijfers niet goed

Één van de redenen die Jeff aandraagt, is dat zowel de harde als de wat meer kwalitatieve cijfers over de Amerikaanse economie, een verslechtering laten zien.

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, verslechteren de economische omstandigheden. Deze zullen steeds zwaarder op de beursmaag gaan liggen. De Fed heeft haar kaarten al laten zien, dus daar komt voorlopig weinig EXTRA positiefs voor de beurzen van.

Overheidstekorten gaan impact hebben

Jeff maakt zich veel zorgen om de overheidstekort. Deze is officieel al erg hoog, namelijk USD 1,62 voor 2019, maar het echte bedrag gaat veel hoger zijn. Kijk bijvoorbeeld naar 2018, waarin het officiële tekort 800 miljard was, maar de nationale schuld omhoog ging met bijna USD 1,3 biljoen. Dat komt  volgens Jeff omdat de overheid bepaalde uitgaven off budget houdt, zeg maar buiten de balans dus. Dus als het officiële tekort voor 2019 1,62 gaat zijn (huidige run rate gebaseerd of de eerste twee maanden van het fiscale boekjaar 2019), dan kan de staatsschuld met USD 2,5 biljoen stijgen in 2019. Wie gaat dat financieren?

Wie gaat Amerika financieren?

Dat is een goede vraag. Luke Gromen had deze tweet hierover:

Komt er op neer dat de niet Amerikaanse centrale banken geen netto kopers meer zijn in Amerikaanse staatsobligaties. Dit terwijl ze dus in de periode 1981-2014 gemiddeld 54$ voor hun rekening namen. Geeft dus aan dat er nieuwe kopers (of bestaande die grotere willen kopen) gevonden dienen te worden. Dus die tsunami aan Amerikaanse schulden kan nog wel eens een dingetje worden volgend Gundlach. Als dat besef eindelijk gaat leven in de markt, dan is de beer los (en dan niet een mannetjesvarken maar die gemene beursbeer).

Het Idee

Dus minimaal 15% downside voor de Dow, wat met een Turbo met hefboom van 6,35 dus minimaal 95% rendement zou moeten opleveren als Gundlach gelijk krijgt. Mochten er beleggers zijn die eerst nog nieuwe highs verwachten omdat er een deal met China komt en/of omdat de 10 jaar rente nog lager gaat komen door extra Fed ingrijpen (herstarten QE), die zullen meer voelen voor de contraire positie in de tabel hieronder. Bonne chance!

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Short 29300
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Long 22080

Eén reactie op “Tradeidee: Superbelegger stelt dat we de december lows gaan uitnemen in 2019”

 1. Jos says:

  Er staan zoveel fouten in dit stukje dat je bijna gaat denken dat dit geschreven is door een kind.
  1,62 koeien.
  Komt er op neer dat de niet Amerikaanse centrale banken geen netto kopers meer zijn in Amerikaanse staatsobligaties ……………………………………….zijn dat Foreign Central Banks………de amerikaanse Centrale Bank.

  In een relatieve korte tijd is Powell van de Fed 108 graden gedraaid………………….misschien 180 graden in plaats van 108 graden.
  En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Laat je stukje in het vervolg even nakijken door Juf Ank voordat je het op deze site gooit.

Geef een reactie