TradeIdee: short EUR/USD

 

Tradeidee short EUR/USD

Pictet kwam onlangs uit met een visie op valuta, waarbij hun visie op de dollar wat afweek dan de huidige consensus dat dollar zal verzwakken. Het beleggingshuis ziet wel in dat de dollar bull run nu wel over is, maar dat het voor de rest van het jaar wel toe is aan een rebound. Dit ligt dan met name aan het uiteenlopen van het centrale bank beleid.

Euro

De recente dollarzwakte had te maken met gerommel omtrent TrumpCare en de speech van Draghi (ECB). Echter, Pictet zag juist een bevestiging in de speech dat Draghi zijn beleid niet gaat wijzigen: “inflation dynamics are not yet durable and self sustained”. Dit betekent dat de ECB zal moeten doorgaan met wat het doet.

USD

Dit is niet het geval bij de Fed; zij heeft de rente al verhoogd en er zal nog een derde verhoging aankomen. Daarbovenop, zal zij beginnen met het afbouwen van de balans (waar alle opgekochte staatsobligaties en mortgage backed securities op staan). Verder zijn volgens Pictet beleggers veel te negatief over de vooruitzichten van de VS. De recente zwakte in inflatie is geen trendbreuk en de verkrapping van de Fed zal dus doorzetten. Verder ziet Pictet aan het einde van het jaar de aanname van het fiscale stimuluspakket van Trump, wat de Fed op haar verkrappingskoers zal houden.

Divergentie

De ECB zal dus helemaal niets wijzigen, tegen de verwachting in, en de Fed zal blijven verkrappen. Dit betekent volgens Pictet dat de komende 6 maanden de dollar zal aansterken ten opzichte van de euro.

Hieronder in de tabel, kan de lezer de Turbo positie vinden die wij bij deze visie alsmede de positie behorende bij een contraire mening. De onderbouwing voor de contraire mening (eigenlijk de gangbare mening) kunt u hier, hier en hier vinden, met elke dag dus een update op EUR/USD in de DailyDosis zodat u elke dag op de hoogte blijft van deze positie.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs EUR/USD Turbo Short 1.351
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs EUR/USD Turbo Long 0.924

Laat een reactie achter