TradeIdee: short DOW Jones Index

TradeIdee: short DOW Jones Index

Richard Maraviglia en Matt Barkoff beheren samen het Black Diamond Thematic Fund van Carlson Capital. Deze hedge fund managers hebben in 2016 een resultaat geboekt van + 19 procent, waarmee ze op plek 21 stonden van best presterende hedge funds (bron Bloomberg). Nu zijn de meesten in deze top 20 vast op de markt, maar niet deze beide heren.

Macro risico’s

Zij zien namelijk een verscheidenheid aan risico’s die de wereldwijde economische groei negatief zullen beïnvloeden. Dit terwijl iedereen en zijn moeder zich, soms met de nodige tegenzin, volledig gepositioneerd hebben in cyclische fondsen. De border adjustment tax (BTA, zie het vorige Tradeidee; klik hier) zal volgens hen leiden tot een wereldwijde depressie en flink dalende aandelenmarkten.

Hoek waar de klappen vallen

Met name de commodity namen zullen hard worden geraakt. Pas na de klap overwegen ze om posities te nemen in sectoren/bedrijven die wel varen bij toenemende inflatie.  Tot die tijd zitten zij short in cyclische sectoren zoals mijnbouw, semiconductors en industrie.

Redactie:

De redactie van TradeIdee heeft hierbij een positie uitgekozen die u hieronder in de tabel kunt vinden. We hebben gekozen voor de DOW om wat gespreider te zitten, maar directe posities op bijvoorbeeld ASML (liever een zwakkere semi player), Caterpillar, etc. hadden natuurlijk ook gekund.

 

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Short 24690
Contrair
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Long 16990

2 reacties op “TradeIdee: short DOW Jones Index”

  1. Karien says:

    Mijnbouw:bedoel je goud/silver miners?

    1. Alexander Sassen Elsloo says:

      Daar was het interview niet duidelijk over, maar ik vermoed dat met name koper, staal etc de klappen zullen krijgen.

Geef een antwoord