TradeIdee: short Brent olie

TradeIdee: short Brent olie

Een van de olie-experts die de vorige val in de olieprijs goed gezien had, waarschuwt nu voor een nieuwe krach in de olieprijs. Leonardo Maugeri (Harvard), ex ENI en nu werkzaam voor Romulus Asset Management, heeft een mooie database opgebouwd van 1200 olievelden en de data die hij binnenkrijgt doet hem vrezen voor een prijsval.

Correctie aanstaande

Maugeri stelt dat de vraag naar olie dit jaar nog op record hoogte terecht moet komen, om een overaanbod in olie te voorkomen. Maar de kans daarop schat hij dus niet hoog in, waardoor olie weer in een correctiefase terecht zal komen dit jaar.

OPEC faalt

De productiebeperkingen die OPEC en een aantal niet OPEC landen hebben afgesproken werken niet helemaal. Enerzijds is het de vraag of iedereen zich houdt aan de afspraken (zo heeft het Saoedi-Arabische marktleider teveel opgepompt) en anderzijds valt het voordeel vooral toe aan de schaliebedrijven in de VS. Deze zijn nu flink de productie aan het opvoeren, wat de spanningen in het OPEC kartel c.s. flink doet toenemen; ofwel, de kans dat de productieafspraken standhouden is allerminst zeker.

Tijd is rijp

Met record olievoorraden, is een correctie dus geen gekke verwachting. De redactie heeft, gebaseerd op de analyse van Maugeri, de volgende positie bedacht:

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Goldman Sachs Brent Cr Oil Future Turbo Short 61.08
Contrair
Goldman Sachs Brent Cr Oil Future Turbo Long 40.61

Geef een antwoord