Tradeidee: Oxford econoom zegt dat er geen recessie komt dus..

Tradeidee: Oxford econoom zegt dat er geen recessie komt dus..

Ja mensen, we hebben weer een rondje langs alle velden gedaan. Nieuws dat de Rusland uit OPEC stapt, springt in het oog, maar er is recent al een Tradeidee op Brent op de site gezet (zie hier). Wellicht idee om het wederom eens te lezen met dit nieuwtje in het achterhoofd. Enfin, als tweede in het oog springend verhaal, vonden wij een interview met een econoom van Oxford Economics op MarketWatch. Deze beste heer, met de naam Gregory Daco, voorspelt dat er juist geen recessie aankomt in de VS. Koopmoment?

Inverted yield curve

Sinds de Amerikaanse rentecurve een invers is gegaan, is de verwachting dat de VS in een recessie terecht gaat komen flink toegenomen. Historisch gezien geeft deze inverse curve vaak aan dat een recessie aanstaande is. Het echte verband is meer dat elke recessie zowat vooraf wordt gegaan door een inverse yield curve, maar niet dat elke inverse yield curve tot een recessie leidt. Maar ja, die laten we even voor wat het is. Punt is dat de markt een recessie voelde naderen in de VS.

Alsjemenou

Deze Oxford econoom denkt daar dus anders over. Bij de redactie van Tradeidee, werken allemaal mensen uit de professionele aandelenhandel en als er iets was waar je niet naar moest luisteren, waren het wel economen. Echter, deze Gregory heeft een prijs gewonnen van beste voorspeller van de maand maart gewonnen van MarketWatch. Nu is een maand niet zaligmakend, maar voor economen om het zo lang bij het juiste eind te hebben, is wel erg bijzonder.

Amerika stabiliseert op positief niveau

De argumentatie van Gregory gaat als volgt: Bedrijven en consumenten hebben een recessie bias, wat zoveel betekent als dat mensen door slecht nieuws heel gauw het ergste vrezen. Echter, het economische nieuws uit Amerika blijft goed. De werkgelegenheid en consumentenbestedingen hebben al een verbetering laten zien. Is het één groot feest? Nee dat niet; de snelle groei is er wel een beetje uit, maar van een recessie is absoluut geen sprake, aldus Gregory. We gaan nu een stabiele periode tegemoet en de negativo’s zullen wel bij moeten draaien.

Het idee

De rally in Amerikaanse aandelen gaat dus door, als we deze econoom moeten geloven. Met een Turbo op de Dow moet een rendement van 50% goed mogelijk zijn. Mocht u echter ook de ervaring hebben dat economen slechte timers van de markt zijn, dan zal de contraire positie u meer aanspreken. Bonne chance!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Dow Jones 30 Turbo Long 21.840,00
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones 30 Turbo Short 30.490,00

Geef een reactie