TradeIdee Olie: Peak Oil? :-)

Hoe zat het ook alweer? De voorraden waren op toch? We zouden toch speren… Niet in 2020.

Waar de arabieren zich rijk konden rekenen is het helemaal anders tegenwoordig. De VS is zelfs netto exporteur inmiddels en is de Opec afhankelijk van de Russen! Nu de olieprijzen dit jaar met meer dan 20% gedaald, was het weer eens tijd voor de Opec om in Wenen bij elkaar te komen. Dat was gisteren inmiddels weten we meer en is het Njet! Dit is wat de prijs er op doet, glijden dus.

Extra productie verlagingen

De organisatie van olieproducerende landen maakt zich namelijk zorgen over de impact van het coronavirus  op de wereldeconomie en de vraag naar olie. Ook zij zien dat er minder gevlogen, gereden en gevaren wordt. Gezien de onvoorspelbare situatie hebben zij besloten om de olieproductie extra te verlagen in de hoop de dalende olieprijs te stutten. Vanaf april wordt de olieproductie van de bij het oliekartel aangesloten landen met 1,5 miljoen vaten per dag verminderd.

Maar wat doet de Russisch/Arabische combi? En wat doe jij?

De verdeling van de nieuwe productiebeperking is 1 miljoen vaten voor de Opec-landen en 500.000 vaten voor de niet-Opec-landen, de zogeheten Opec+. En hier zit het bekende addertje onder het gras. Rusland, dat lid is van de Opec+, ziet het vooralsnog niet zitten om de productie te verlagen. De Opec probeert al sinds 2018 de olieprijs op te krikken door minder olie op te pompen. Moskou vind dat zij al genoeg doen als niet lid en speelt momenteel hoog spel. Ten opzichte van de andere landen kan Rusland met een lagere olieprijs hun fiscale budget sluitend maken. Wat denk jij dat er nu met de olieprijs gaat gebeuren? Heeft het antwoord van de Russen de boel verder doen ontsporen of is het buy the dip en vooral als het het hardst stormt? Succes!

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Turbo’s, Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Vontobel Turbo LONG DE000VE70XA8

Vontobel Turbo SHORT
DE000VE8K242

Lange termijn
Contraire visie
Vice versa uiteraard

2 reacties op “TradeIdee Olie: Peak Oil? :-)”

  1. wh.giesen says:

    Leuk tradeidee, echter de stoploss is al geraakt. Ik had geen positie hoor.

    mvg

  2. TradeIdee Redactie says:

    Het idee was net zo goed een suggestie voor short beste, het is maar wat je er in wilt zien, eye of the beholder enzo…

Geef een reactie