Tradeidee: LONG olie, zakenbank voorspelt big rebound: 85% in het verschiet!

Tradeidee: LONG olie, zakenbank voorspelt big rebound: 85% in het verschiet!

De redactie van Tradeidee heeft weer haar rondje rond de financiële velden gedaan en was vooral geïnteresseerd in olie. De olieprijs si flink afgekomen en dan krijge je als belegger automatisch de contraire kriebels. Nu kwamen we in de pers wat research tegen van Goldman Sachs die stelt dat commodities veel te goedkoop geprijsd zijn relatief.

Don’t cry for me Argentina

Zo heeft de zakenbank een speciale plek voor olie. De G20 top in Argentinië deze week heeft de analist van Goldman aangeduid als de trigger die het prijsherstel in gang zou moeten zetten. Het duurt niet lang dus om te zien of zijn idee werkt of niet.

Nieuwsflow

Op die G20 meeting, verwacht hij meer duidelijkheid van OPEC over productiebeperkingen, een kleine verbetering  in de handelsrelatie tussen China en de VS en de koude start van de winter, moet haar effect gaan hebben op de olieprijs.

Alles is relatief

Het relatieve verhaal waaraan gerefereerd wordt, zal de prijscyclus zijn ten opzichte van de economische cyclus. Gezien de economie nog op een redelijk tempo draait, zouden commodities zoals olie eigenlijk op een veel hoger prijsniveau moeten staan. Goldman verwacht +17% voor olie, dus met een hefboom van ongeveer 5 kan dat 85% rendement worden in enkele weken tijd! Vandaar de Turbo Long op Brent Oil.

De contrarians

De beren zullen echter er anders over denken; die zien de economie verslechteren en hoewel er inderdaad een relatieve dislocatie is tussen de olieprijs en de economische cyclus, gaat het hen om de richting van de economische cyclus. Ofwel met verslechterende economische groei, zal de olieprijs haar weg omhoog in ieder geval niet vinden (vraag is dan> omlaag wel of is dat al ingeprijsd?). Verder zijn er beren die denken dat Trump de G20 meeting danig zal verpesten, waardoor de markt in zijn geheel, en dus ook olie, het haasje zullen zijn. Gelooft u de analist van Goldman (zie dan in tabel hieronder), of deze beren (zie contrarian in de tabel)? Place your bets!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Brent Cr Oil Future Turbo Long 49.91
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Brent Cr Oil Future Turbo Short 70.44

Geef een antwoord