TradeIdee: Long EUR/USD

TradeIdee: Long EUR/USD

Een van de grootste beleggers ter wereld, Mohamed El-Erian, heeft in een column (klik hier) voor Bloomberg geschreven dat het monetaire beleid wel eens plots kan veranderen.

El-Erian stelt dat de markt een plotselinge wijziging absoluut niet heeft ingeprijsd; tot nog toe was het monetaire beleid vooral voorspelbaar te noemen. De Fed was heeft ook keer op keer aangegeven dat zij liever teveel stimuleert dan te weinig. Dit betekent echter ook dat als het moment daar is om van monetair beleid te wijzigen, dat de verandering dus plots en flink zal zijn.

Nu zowel inflatie als economische groei lijken op te krabbelen, komt het punt om het monetaire roer om te gooien dichterbij; zeker als de uitgavenplannen van Trump doorgang vinden. Snelle renteverhogingen zijn volgens deze grote belegger dan economisch nodig, maar de financiële markten zijn er niet op berekend. Beleggers zullen dan met verhoogde volatiliteit te maken krijgen.

In de Amerikaanse staatsobligatiemarkt zal de shock nog gecompenseerd worden door arbitrageflow uit Azië en Europa, maar de valutamarkt kent dergelijke compenserende flows niet. De Amerikaanse dollar zal dus uiterst volatiel kunnen worden, aldus El-Erian. Het lijkt er dus op dat een van onze columnisten, Alexander Sassen van Elsloo, zijn pariteit positie wellicht moet gaan opdoeken.

De redactie van TradeIdee heeft in ieder geval de volgende Goldman Sachs Turbo & Trader posities uitgezocht aansluiten op het verhaal van El-Erian:

 

tradeidee

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
 Goldman Sachs EUR/USD Turbo Long 0.985
Contrair
Goldman Sachs EUR/USD Trader Short 1.17417

Geef een antwoord