Tradeidee: LONG Dow Jones Index want recessie voorspeller klopt niet

Tradeidee: LONG Dow Jones Index want recessie voorspeller klopt niet

De redactie kwam enkele bijdragen tegen die DE recessie-indicator waar iedereen nu over aan het turen is, ontkrachten. Als er gekeken wordt naar wat wel voorspellende waarde heeft gehad in het verleden, dan zijn de recessie kansen van de VS juist afgenomen in de laatste maanden!

Kudlow en BlueBay

De eerste voorzet kregen van Kudlow, de economisch adviseur van Trump, die in een interview aangaf dat de recessie-indicator 2-10s spread (ofwel het verschil tussen de rente op 2 jaars en 10 jaars staatsobligaties; als 2 jaars boven de 10 jaars komt te liggen, ofwel inverse yield curve, dan komt er een recessie) niet de juiste was. Sterker nog, de uitvinder van deze indicator keek niet naar 2s-10s maar naar de 3 maands Treasuries versus de 10 jaars en dat beeld ziet er zo uit:

Volgens dit model is de kans op een recessie in 2019 maar 13,6%! Blue BayAsset Management ging er wat dieper op in en haalde een Fed studie erbij.

Nieuw model Fed

De Fed analisten hebben namelijk wat aan het model lopen sleutelen en zijn op een betere versie uitgekomen. Deze bekijkt ten eerste de “near term forward spread’ ofwel de 3 maands tot 18 maands future minus de 3 maands spot. Echter, dat hebben ze gecominineerd met de excess spread, ofwel de extra renteopslag op bedrijfsobligaties die niet te verklaren valt door de bedrijfsspecifieke kwaliteiten van het bedrijf in kwestie (het idee is dat als bedrijven allemaal een steeds hogere renteopslag krijgen, dat de kredietmarkt de kansen op een recessie steeds hoger in schat).Dat grafiekje ziet er zo uit:

Door deze wijzigingen aan het model komt de kans op een recessie uit op 11,6%; nog lager dus.

Het idee

Amerika kan dus nog veen blijven doorknallen en alle ophef over een inverse 2-10 yield curve is misplaatst. Daarom long Dow Jones Index dus (zie hieronder in tabel). Voor degene die niet zo in modellen geloven en/of denken dat het model nu op verkeerde been is gezet door de invloed van QE (kan het beeld en dus de correlaties vertekenen), die zullen aan de zijlijn willen blijven of zelfs iets zien in de contraire positie in de tabel hieronder.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Long 20720
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Short 29630

Geef een reactie