Tradeidee: Long Dow Jones Index want de Fed gaat helpen!

Tradeidee: Long Dow Jones Index want de Fed gaat helpen!

Ja beste lezers, het is weer zo ver: de redactie heeft haar rondjes weer langs de velden gedaan en vandaag gaan we voor het verhaal van Powell. Althans, wat mensen denken dat hij zal doen. Punt is dat het er goed uit ziet en dat een eindejaarsrally van 10% alsnog mogelijk is. Met een Turbo valt er zo 70% van te maken!

Trump versus China

De beurzen hadden maar enkele smaakmakers de afgelopen tijd. Zo waren Brexit en Italië een dingetje, problemen bij opkomende markten een andere. Maar het hoofdgerecht was natuurlijk de handelsoorlog tussen China en de VS. Bij aankondiging van een staakt het vuren, schoten de markten omhoog. Echter, de kans op een deal is nog steeds niet erg groot te nomen; alleen wat groter dan voorheen. Markten begonnen al wat te twijfelen en toen de CFO van Huawei werd opgepakt op verzoek van de VS (ivm leveren aan Iran) was die twijfel omgeslagen in zekerheid; alles en iedereen werd aangelapt.

Fed

Trump heeft zijn zondebok al gevonden in het hoofd van de Fed, Powell. Trump heeft hem nota bene zelf benoemd, maar wellicht was dit expres zo door de Donald uitgekiend. Immers, als beurzen omhoog gaan, dan claimt Trump dat het door hem komt en als de beurzen omlaag gaan, dan is het de schuld van Powell die de rente maar blijft verhogen. Laat het maar aan Trump over om dit soort spelletjes te spelen.

Powell Put

Zijn druk op Powell lijkt nu te werken, want de Wall Street Journal meldt al dat de Fed na de verwachte renteverhoging deze maand wellicht van aan zal geven dat het even klaar is met verhogen. Dit gerucht alleen al deed beurzen weer opveren. Als je een beetje bekend bent met hoe de Fed en de media werken, dan is dit gerucht gewoon een bewuste lek van de Fed om de reactie te zien en de markt voor te bereiden op een dergelijke zet. Hij komt, hij komt, die lieve Sint Powell Put!

Het idee

Na de recente beurscorrectie zou een Fed beleidswijzing aangaande de rente een trigger kunnen zijn voor een eindejaarsrally. Mocht er ook nog gerept gaan worden over het stilleggen van QT (quantitative tightening, ofwel de Fed is dan netto verkoper van obligaties, bij QE was sprake van het omgekeerde), dan wordt het pas echt feest! Vandaar de Goldman Sachs Turbo Long op de Dow Jones Index. (zie tabel hieronder). Voor de beleggers die denken dat de Fed niets gaat doe of in ieder geval het sentiment niet kan veranderen (omdat bijvoorbeeld de handelsoorlog alle headlines pakt), die zullen wellicht meer voelen voor de contraire positie.

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Long 21880
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Short 27820

Geef een antwoord