Tradeidee: Long DAX op Merkel boost

Tradeidee: Long DAX op Merkel boost

De verkiezingen liggen al ver achter ons, maar onze oosterburen hebben nog steeds geen regering kunnen vormen. De zekerheid dat er een Jamaicaanse coalitie zou komen bleek ongegrond. Door het afhaken van de FDP lijkt er definitief een streep door deze plannen gezet te zijn.

Schulzi

Echter, door dit alles is de druk op SPD leider Schulz enorm toegenomen. Waar hij eerder weigerde voor een derde keer met de CDU/CSU combi te regeren, lijkt hij nu overstag te gaan. Hij zal binnenkort met de President gaan zitten en de kan is aanwezig dat hij dan overstag gaat.

ECB blanco cheque

Dit zou goed nieuws voor de beurs zijn, enerzijds omdat het onzekerheid wegneemt, anderzijds omdat de politieke wind dan nog meer pro EU zal zijn. Met name dit laatste punt kan wat gewicht in de schaal leggen. In tegenstelling tot de FDP is de SPD meer pro EU, en belangrijker, pro ECB monetaire voodoo.

Macron krijgt bed vol

Nu was Merkel al gecharmeerd van Macron, maar met Schulz (ex President EU Parlement) is dat ook (met name inzake EU beleid). Deze ménage à trois zal nog meer ruimte geven aan ECB President Draghi om de hele eurozone naar een hoger plan te printen.

Zo lang het gaat

Nu zit er wel degelijk een houdbaarheidsdatum aan Draghi’s gegoochel, maar dat is een zorg voor later. Als SPD gaat meeregeren, dan staan alle seinen weer (even) op groen. Vandaar dit long idee op de DAX. Gaat SPD niet overstag en komen er nieuwe verkiezingen, dan zal de contraire positie de winnaar zijn.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs DAX Turbo Long 10570
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs DAX Turbo Short 15340

Laat een reactie achter