TradeIdee Japan: Kijk daar gaat de zon op!

Nu overal de aandacht naar Brexit uitgaat moeten we andere belangrijke zaken niet vergeten. Het is beter voorbereid te zijn dan gevangen te worden in een ontwikkeling. Nu dat Brexit een feit is zijn een aantal ontwikkelingen aan de gang. We verleggen de blik naar de andere kant van de planeet, naar Japan om precies te zijn.

Als je niet per se in Europa belegd hoeft te zijn, waarom zou je nu dan? Hoe verder van de plaats van de inslag des te minder de direct de gevolgen ervan. Hoe logisch wil je het hebben? Met die gedachte kijken we naar Japan, waar de Nikkei 225 in reactie op Brexit recent ook vrij hard is gedaald. Dat terwijl die index al een tijdje onder druk ligt. Daarnaast is de USD/JPY verhouding gedaald tot onder de 100. Zo duur is de Yen in tijden niet geweest. Deze twee ontwikkelingen verdienen nu de aandacht, want ze bieden kansen. De focus van dit TradeIdee richt zich op de aandelenindex.

Al tijden klinkt het dat Japan als voorbeeld gesteld kan worden voor een falend beleid op monetair gebied.  Nu generaties beleggers dat idee delen, is het zeer goed mogelijk dat een verrassende ontwikkeling aanstaande is. Vooral omdat het spel gespeeld wordt op een time frame dat boven de perceptie van de meeste beleggers ligt. Het is namelijk niet praktisch genoeg om een time frame van jaren te hanteren. Het vindt daar wel plaats en effect is er ook.

De dalende trend sinds de jaren negentig is verlaten met het eindigen van de Amerikaanse QE en de introductie van alle smaken Abenomics die inmiddels bestaan. Er zijn dus wel degelijk zoden aan de dijk gezet in Japan. Dit is een correctie waarbij de recente daling als een soort eindspel kan worden gezien. Het is niet direct vandaag klaar, echter de meest rek is er wel uit zo ongeveer met het bereiken van de 50% retracement dat tegelijk een pull-back vormt op de gebroken voormalige weerstand.

Dit is de laatste fase van een stapje terug in Japan. Wees er op voorbereid wanneer de problematiek die nu door Brexit ontstaat slechts negatief effect blijkt  te hebben op continentaal Europa. Als er dan mooie kiemen te vinden zijn ver van de impactzone af is Japan een kansrijke kandidaat om a la hausse opgenomen te worden in de portefeuilles.

Nikkei-WeekGrafiek

Nikkei-WeekGrafiek

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.
 

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
Nikkei 225 Future Turbo Long 12350 ISIN NL0011232038
Contrair
Nikkei 225 Future Turbo Short 20620 ISIN NL0011231915

Geef een antwoord