TradeIdee: EUR/USD, dooie katten bounce of hup naar de bovenzijde van de range?

De meningen zijn weer verdeeld, Europa’s GDP stelde licht teleur en de “bodem”is in zicht… Wie o wie…

..heeft of beter gezegd krijgt er gelijk?

Fundametele neuzelarij en technisch gepriegel

De verschillende sites die over de FX crosses rapporteren spreken verschillende  uitkomsten voor de rest van 2018 waar het gaat om de vooruitzichten voor de verhouding tussen EUR en USD. Zo is er het verhaal van de Italianen die (nog meer ) roet in het zouden gooien. Het opzij stappen van Merkel als de grote charismatische leider in Duitsland speelt ook niet echt een sterke EUR in de kaarten. Daar komt bij dat vandaag de koersen de neerwaartse druk behouden die door Erem werd geschetst in de dagelijkse DailyDosis EUR/USD . Die begint zelfs al 1,10 te noemen als het sentiment niet gauw verbetert. De aanleiding van vandaag wordt echterr in iets anders gevonden en wel in wederom een teleurstellend cijfers vanuit de Europese cijferhoed, ditmaal was het de GDP die teleurstelde aldus dit artikel op poundsterlinglive. Die hebben de laatste tijd wel meer van dit soort scherpe teksten zie bijvoorbeeld deze reeks artikelen die de afgelopen dagen verschenen op dezelfde site. (Je moet even scrollen)

USD, CNBC en Schogt…

Uiteraard speelt dit zich ook af tegen het licht van een stijgend rentebeeld in de USD waar zelfs ook aan getwijfeld lijkt te worden. Afbouwen van de balans in plaats van de rente verder te verhogen wordt momenteel bediscussieerd. Zie hier Rick Santelli dat aanstippen in zijn interview van gisteren. Ondanks dat, evengoed een sterkere USD momenteel. In dit geweld van roepen en zeggen is er naar het idee van onze nieuwste columnist Irma Schogt best een goed houvast te vinden voor een TradeIdee in dit valutapaar. Het is gebaseerd op haar inzichten als vermogenbeheerder en als cyclusanalist waarbij zij stelt dat met een stop onder de 1,13 een kans opwaarts gewaagd zou moeten worden.

Kans grijpen

Wij vonden dat een mooi moment om dat idee om te bouwen naar een TradeIdee met een GS Turbo Long voor de cyclisch optimisten en bodemzoekers en een GS Turbo Short voor de (ditmaal trendvolgende) contrarians en doemdenkers.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs EUR/USD Trader Long 1,1190
Lange termijn
Goldman Sachs EUR/USD Turbo Long 1,0950
Contraire visie
Goldman Sachs EUR/USD Turbo Short 1,1860 Goldman Sachs EUR/USD Trader Short 1,1660

Geef een reactie