Tradeidee: Britse pond gaat klappen op hard Brexit

Tradeidee: Britse pond gaat klappen op hard Brexit

De kansen op een hard Brexit zijn enorm toegenomen en in dat geval zou het pond wel een erg dicht tegen pariteit met de euro komen te staan. Dat kan dus een beweging zijn van 16%. Wat met een Turbo met een hefboom van 4,5 tot een rendement zou moeten leiden van een goede 70%.

May may not make it to May

Na de zoveelste afwijzing van plan May door het Britse Lagerhuis, moet May nu snel met een nieuw plan komen wat de rest van de EU ziet zitten en dat dan weer goedgekeurd krijgen door haar eigen Lagerhuis. Dat wordt zowat een onmogelijk verhaal, want de EU wil eigenlijk niet heronderhandelen met May, dus hoe moet er dan een nieuw plan komen? Verder is het Britse Lagerhuis zo enorm verdeeld en complex wat betreft belangen (DUP re Ierland, SNP re Schotland, Corbyn heeft zo zijn eigen plannen en binnen Mays eigen Conservatieve partij heerst verdeeldheid) dat een oplossing ook vanuit de Britse zijde onmogelijk lijkt.

Andere opties

Ja er zijn andere opties. Zo kan er toch een compromis uitrollen in het Lagerhuis en krijgt het VK toch een langer uitstel, of de EU geeft wat toe en geeft de Engelsen meer tijd om de boel op de rails te krijgen (zie info plaatje van de BBC hieronder). Het is zelfs mogelijk dat het VK Artikel 50 weer intrekt en dan is het een storm in glas verhaal.

Het idee

Het komt er in ieder geval op neer dat het verhaal wat meer binair is geworden, want Hard Brexit en geen Brexit lijken de meest voor de hand liggende optie. Deze laatste optie is echter binnen de Conservatieve partij een echte no-no, want dat zou bij verkiezingen tot een flinke afkalving van het aantal zetels leiden, iets wat bij een mogelijk opstappen van Corbyn (om de zweem van antisemitisme weg te nemen binnen Labour), kan leiden tot Labour regering. Daarmee lijkt Hard Brexit het meest voor de hand liggende scenario. Dan gaat het pond richting de 1 op 1 met de euro, wat zoals eerder vermeld tot een Turbo rendement van 70% kan leiden. De beleggers die meer kansen toedichten aan de andere scenario’s, die zullen meer voelen voor de contraire positie.

 

 

 

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs EUR/GBP Turbo Long 0.687
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs EUR/GBP Turbo Short 1.039

Geef een reactie