TradeIdee Brent: Ja-Knikker wordt Nee-Knikker

Sinds begin juli van dit jaar heeft Brent Olie een leuke rit weten te maken. In de achterliggende weken is de stijging echter rond grofweg $58.00 een halt toegeroepen. Daarnaast verschijnen er recent ook wat zorgwekkende berichten op de wire. Zo twijfelt de grootste oliehandelaar Vitol inmiddels aan de toekomst van het zwarte goud. Daarnaast stelt de IEA dat de olievoorraden in 2018 niet terug zullen lopen. De rode draad in deze berichten luidt dat de verwachting is dat ook in 2018 Amerika de kraan zal openzetten. Tijd voor TradeIdee om eens te kijken hoe op deze verwachting kan worden ingespeeld.

BrentOlie-WeekGrafiek

Bijgesloten de weekgrafiek van Brent-Olie. De ontwikkeling in deze grafiek laat vanaf het dieptepunt begin 2016 weliswaar een herstel zien, maar deze valt vooralsnog uiteraard in het niet als gekeken wordt naar de voorafgaande daling van midden 2014 tot aan begin 2016. Waar zijn de tijden gebleven van de PeakOil theorie met afgegeven koersdoelen rond $200.00 en $250.00? Dat waren nog eens tijden! De theorieën over het einde van de fossiele brandstoffen. Ach, inmiddels weten we dat het allemaal iets anders liep.

Toch is het herstel vanaf 2016 interessant. Want wordt deze opleving bekeken in samenhang met de hiervoor reeds aangehaalde daling vanaf midden 2014 dan blijkt dat de huidige barrière rond grofweg $58.00 vrij nauwkeurig staat getrokken op het eerste herstelniveau van deze daling. En nu wil de theorie dat dit soort herstelniveaus als natuurlijk obstakel fungeren. Dit kan verklaren waarom Brent-Olie al gedurende geheel 2017 moeite heeft met dit niveau.

Een andere aanwijzing dat de opwaartse rek er momenteel weer even uit is, wordt verkregen vanuit de RSI. In het koersverloop van deze indicator staat een horizontale lijn getrokken. Sinds het midden van 2016 heeft de RSI inmiddels drie keer haar hoofd gestoten tegen deze lijn. Ook nu weer nu de koers deze week is opgelopen tot €58.00. Belangrijk gegeven is echter dat de horizontale lijn getrokken staat onder de OB-signaallijn. Een aanwijzing dat geen sprake is van een stijgende trend in Brent-Olie maar dat meer sprake is van een horizontaal verloop. En op dit moment noteert de koers vrij dicht tegen de bovenkant van de zijwaartse handelsband.

Op basis van de berichtgeving en op basis van het besproken technische beeld speelt TradeIdee in op een afkoeling van de koers in de komenden weken/maanden. Niet dat we denken dat het einde van het zwarte goedje nabij is zoals Vitol stelt, maar wel dat we denken dat een stap terug binnen de handelsbreedte vanaf midden 2016 aannemelijk is.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs Turbo Short Brent Olie 64.00
Contraire visie
 Goldman Sachs Turbo Long Brent Olie 50.18

Laat een reactie achter