TradeIdee Brent Oil: Olie de lonely!

Wat gebeurt er toch allemaal op de oliemarkten? De prijzen gaan volledig door het putje als gevolg van het falen van de OPEC om samen met zijn partners onder leiding van Rusland tot een nieuw productieverlagingsakkoord te komen. Daarbovenop hebben we dan ook nog te maken met het “coronavirus” wat de vraag behoorlijk negatief zal beïnvloeden. Er is vooralsnog geen signaal wat duidt dat we we de piek hebben gehad en gaan sommige maatregelen erop de korte termijn flink inhakken. Denk hierbij aan lockdowns, (gedeeltelijke) afsluiting van de luchtvaart, minder woon-werk verkeer, om er maar een paar te noemen. Kortom, meer aanbod en minder vraag.

Hoe lang blijven we zo laag?

Aangezien financiële markten vooruitlopen is er al een flink gedeelte van de verwachte ellende ingeprijsd. De prijs van Brent olie (future) noteert inmiddels onder de USD 25/vat . In tijden waar financiële markten vooral gedreven worden door sentiment en de prijzen sterk onder druk staan, is het extra moeilijk om aan te geven waar deze prijsdalingen zullen eindigen. Het is goed om daarom te realiseren dat we vaak te ver door schieten om uiteindelijk weer een nieuwe realistische evenwichtsprijs te vinden. De grote vraag is dus ; hoe lang blijft de prijs zo laag? Immers als de prijs nog heel lang op USD 25 blijft, kan een groot gedeelte van de industrie met vervroegd pensioen.

 

Een klein herstel brengt al significante rendementen

Er zijn inmiddels signalen dat de Russische delegatie heeft aangegeven dat ook voor hen de olieprijs inmiddels te ver is gedaald. Dit houdt in dat een nieuw productieverlagingsakkoord nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Lees bijvoorbeeld Hans van Cleef van ABNAMRO er maar op na. Het is uiteraard speculatie en dit is wat “de traders” schijnen te doen overigens. Als een van de twee rode lijnen in de grafiek worden bereikt, kan je daar bijzonder flinke winsten mee maken. Ten slotte wil ik benadrukken dat dit wel uiterst volatiele markten zijn en van een bijzonder hoog speculatief karakter. Want aan de andere kant lees je hier weer dat er rekening wordt gehouden met nog lagere koersen. Laag is niet altijd laag genoeg dus,…. kies je kant en pak een Turbo naar gelang.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Turbo’s, Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
BRENT CRUDE OIL FUTURE SHORT $29,65 DE000VP1ZXT2

of

BRENT CRUDE OIL FUTURE LONG $22,35 DE000VP1NDB8

Lange termijn
Contraire visie
Vice versa uiteraard

Geef een reactie