Tradeidee: BP zegt bizz goed dus Turbo op Fugro voor 90% rendement

Tradeidee: BP zegt bizz goed dus Turbo op Fugro voor 90% rendement

De CEO van de oliegigant BP was laatst op CNBC om te vertellen over de vooruitzichten van zijn bedrijf en gaf daarbij ook zijn verwachting voor de olieprijs. Bij de Tradeidee redactie een mooie aanleiding voor dit Tradeidee.

BP

Wat Dhr. Dudley, de CEO van BP, te zeggen had, is een hart onder de riem voor investeerders in olie en oliegerelateerde waarden. De beste man zei dat BP een flink aantal projecten on stream heeft gebracht en dat er nog velen zullen volgen. Goed nieuws ook voor de olieservicesector bedrijven zoals Fugro en SBM. Op zich niet verbazingwekkend, want na het jarenlang uitstellen van de nodige investeringen, moeten de oliereuzen nu ineens snel doorschakelen. Iedereen in de olieservicesector die nog staande is, gaat nu eindelijk profiteren. Daarbij moet wel gezegd worden dat het investeringsprogramma voor dit jaar bij BP nog steeds aan de onderkant van hun gemiddelde bandbreedte is, maar de schrale tijden liggen duidelijk achter ons.

Olieprijs

Dudley ziet dit jaar de Brent olieprijs bewegen tussen de USD 50 en USD 65 per vat. Gezien Brent nu ongeveer USD 61,70 handelt, wat niet veel upside geeft. Maar met USD 50 en zelfs daaronder, kan BP (en dus de andere oil majors) prima winstgevend zijn. Op korte termijn is er genoeg steun voor de olieprijs, want het nieuwe OPEC pact met Rusland gaat effect sorteren en de situatie in Venezuela zorgt dat dit land haar olie nauwelijks verkocht krijgt (embargo). Verder is de economische groei nog voldoende om de olieprijs te ondersteunen. Prima omstandigheden voor olieservice bedrijven om voorzichtig positief te worden met betrekking tot hun outlook (25 februari komen ze met cijfers). Iets wat Fugro naar de EUR 11 zou moeten kunnen stuwen.

Het idee

Een upside van 16% is al heel netjes, maar met behulp van een Goldman Sachs Turbo kan dat rendement opgeschroefd worden. Met de door ons gekozen hefboom van bijna 6, zou een rendement van 90% mogelijk moeten zijn. Mochten er beleggers zijn die denken dat Venezuela snel weer de oliemarkt kan betreden en/of dat de economie zodanig zal verzwakken dat de olieprijs hard zal dalen en dus de investeringsprogramma’s op hold zal zetten, die zullen meer voelen voor de contraire positie in de onderstaande tabel. Wij wensen u in ieder geval een gesmeerde trade!

Goldman Sachs Fugro Turbo Long 8.61

Goldman Sachs Fugro Turbo Short 9.98

 

 

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Fugro Turbo Long 8.61
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Fugro Turbo Short 9.98

Geef een antwoord