TradeIdee BosKalis: Het is niet alleen maar Bagger!

Vandaag een TradeIdee op een bedrijf gevestigd in onze nationale trots Papendrecht.  Als baken tussen drechtsteden als Zwijndrecht en Dordrecht vormt Papendrecht de toepasselijke thuisbasis voor BosKalis. Veel mensen denken bij het horen van de naam BosKalis gelijk aan bagger. Wordt het koersverloop over 2017 bekeken dan is die associatie nog niet eens zo gek. De recente berichtgeving is dan ook niet alleen maar louter positief. Die vervelende olie-prijs ook!

De kenner weet echter dat BosKalis meer doet dan slechts baggeren. Soms moet je gewoon wat langer kijken. Deze opmerking is een mooi bruggetje naar het TradeIdee Long omdat het lange termijn beeld duidelijke aanwijzingen geeft om wat positiever te worden op onze internationale maritieme dienstverlener. Een herstelkandidaat! Iets wat onze columnist Cees Smit overigens al eerder onder je aandacht bracht.

BosKalis-Lang

Het verhaal start met een blik op het langere termijn koersverloop. Na een relatief rustig en vlakke start in de eerste vijf jaar van de nieuwe eeuw begon de vonk in 2005 over te slaan. Allereerst werd het verloop vanaf dat moment veel volatieler. Belangrijker is echter de constatering dat vanaf het genoemde jaartal een duidelijke opwaartse trend werd ingezet. Zoals opgemerkt gaat de ontwikkeling inderdaad met grote uitslagen op en neer, maar er is wel degelijk sprake van achtereenvolgende hogere bodems en toppen. De ingetekende oplopende steunlijn onderstreept het gegeven van hogere bodems sinds 2005. Op dit moment noteert BosKalis weer op het niveau van de ingetekende lijn.

Naast de diagonale lijn staat ook een fibo-grid over de grote beweging ingetekend. De ontwikkeling vanaf 2015, welke in het lange plaatje dus omschreven kan worden als een zoektocht naar een volgende hogere bodem, heeft de koers teruggezet op het tweede reactie-niveau van dit grid. De horizontale lijnen vormen veelal natuurlijke keer- en draaipunten. Helemaal als ze samenvallen met diagonale steunlijnen.

Tot slot een blik op de RSI. De ingetekende groene cirkel duidt de situatie dat de indicator tijdends het verval van de laatste twee jaar netje boven de OS-lijn is blijven hangen. De reden waarom in de koersgrafiek zelf een rode cirkel staat ingetekend heeft te maken met het feit dat in de RSI recent een hogere bodem is gezet terwijl in de koers van BosKalis juist sprake was van nog een lagere bodem. De kenners roepen nu in koor: Positieve Divergentie. Houd die gedachte vast als het vervolg van dit TradeIdee overschakelt naar de wat kortere grafiek hieronder.

BosKalis

Ook in deze grafiek twee cirkels met respectievelijk een groene kleur in de indicator en een rode kleur in het koersverloop. Ook op een wat korter tijdsframe is sprake van Positieve Divergentie. Daarnaast staat rond €27,50 een horizontale lijn aangebracht. Deze lijn duidt het gegeven dat de geschiedenis leert dat kopers rond dit niveau in rijen dik staan te wachten. Drie weken geleden was daarop geen uitzondering.

De ontwikkeling in de kortere grafiek geeft aanleiding om in te spelen op een herstel in BosKalis. In dit verwachte herstel mag gedacht worden aan niveaus rond €30,50 om te beginnen en daarboven komt zelfs €35,00 weer in zicht. In de hierboven getoonde langere grafiek vormt een stap naar laatst genoemde niveau uiteraard slechts het begin van de hervatting van de langere trend sinds 2005. Maar laat ons niet te hard van stapel lopen. Een blik op €35,00 is voor nu ook al genoeg.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 Goldman Sachs Turbo Long BosKalis €23,50
Contraire visie
 Goldman Sachs Turbo Short BosKalis €33,40

2 reacties op “TradeIdee BosKalis: Het is niet alleen maar Bagger!”

  1. […] bericht TradeIdee BosKalis: Het is niet alleen maar Bagger! verscheen eerst op […]

  2. berghprive40 says:

    Beste GJ,

    Weer een schot in de roos met je analyse. Nu staat Boskalis te duwen tegen de weerstandslijn vanaf de eerder toppen, rond de genoemde 35 euro. Eens kijken of we daar snel door heen kunnen breken. Bij de retest van die dalende lijn, kan een (weer) nieuw instapmoment ontstaan of een positie uitbreiding om de rit naar de 35 te maken.
    Groeten,

    Henk

Laat een reactie achter