Tradeidee: Bondgigant Pimco zegt nu is het tijd om te verkopen

Tradeidee: Bondgigant Pimco zegt nu is het tijd om te verkopen

De redactie heeft haar rondje weer gemaakt en kwam wat uitspraken tegen van een Mark Kiesel. Hoewel 99% van de mensen nog nooit van deze man gehoord hebben, is de beste man is niet zomaar iemand want hij is de baas van de credit afdeling bij Pimco. Het bedrijf met de koekjesnaam (of, voor de dyslectische medemens, een rapper label naam), beheert USD 1,66 biljoen. Dat is dus genoeg om alle AEX bedrijven 2 keer te kopen… Dus toch maar even lezen wat hij te zeggen heeft…

This has been a situation where the rising tide has lifted all boats

Het is weer Hosanna op de beurs. De klap rond kerst 2018 is al helemaal vergeten. De markt heeft nu, volgens Mark, wel erg veel goed nieuws ingeprijsd en dat maakt de markt gevoelig voor tegenvallers. Dit terwijl de VS-China handelsconflict nog niet is opgelost, economische groei over afneemt en het VS begrotingstekort enorm aan het toenemen is.

Volatiliteit

Dit is ook goed te zien aan de VIX index, die de volatiliteit meet van de markt (afgeleid van optiemarkt). Zoals in de grafiek hieronder te zien is, zijn we weer op een laag niveau aangekomen.

De opties worden dus weer goedkoper, want het risico op grote koersuitslagen wordt nu lager geacht dan in het vierde kwartaal van 2018. Maar zoals altijd in beursland, werken dit soort indicatoren vaak anders dan je zou denken, want juist als iedereen hebberig is en dus geen risico’s ziet (en dus niet heeft ingeprijsd), des te hoger het risico op een klap naar beneden als er dan toch slecht nieuws komt. Dit beschrijft dan ook perfect de huidige omstandigheden. Vandaar dat Mark nu beleggers aanraadt om van de hoger koersen gebruik te maken en afscheid te nemen van aandelen, high yield en andere meer risicovolle beleggingen.

Het idee

Mark zijn visie kan op vele manieren gespeeld worden, maar gezien het een Amerika centric verhaal was, kozen wij voor de Turbo’s op de Dow Jones Index (zie tabel hieronder). De beurs zou weer lager kunnen komen te staan dan in december, dus 15% zit er in en met een Turbo hefboom 5 zou dat op 75% moeten uitkomen. Voor die belegger die eerst nog euforie verwacht door een China-VS deal of die zien dat niet heel Pimpco het advies heeft gevolgd van hun credit CIO (sommige fondsen hebben aandelen bijgekocht in risicovolle sectoren), die zullen wellicht meer voelen voor de contraire positie.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Short 30540
Contraire visie
Goldman Sachs Dow Jones Turbo Long 21120

Laat een reactie achter