TradeIdee Boeing: Luchtzak of Erger

Als iemand je twee jaar geleden had verteld dat de koers van Boeing zou halveren zou je waarschijnlijk door hulpdiensten in witte jassen zijn opgehaald. Het bedrijf lag goed op koers met nagenoeg alle bedrijfssectoren en was er voldoende vraag naar nieuwe efficiëntere vliegtuigen. Kortom; goede kaarten voor het bedrijf alsmede Airbus want deze twee bedrijven vormen toch wel een oligopolie.

Maar daar was de MAX

Maar in eens ging het helemaal mis. Boeing gaat momenteel door een diep dal na de twee crashes met de 737 Max. De vliegtuigbouwer werkt met man en macht aan herstel van vertrouwen. Boeing heeft klanten en leveranciers laten weten dat het verwacht dat de 737 Max vanaf halverwege dit jaar niet langer aan de grond wordt gehouden.

Maar uiteindelijk bepalen de Amerikaanse toezichthouder FAA en andere toezichthouders of de oplossingen van Boeing afdoende zijn en wanneer de 737 Max weer groen licht krijgt om te vliegen. In een verklaring heeft de FAA aangegeven dat het nog geen datum heeft voor de goedkeuring van het toestel, schrijft CNBC. Onlangs vond Boeing opnieuw een bug in de software van de 737 Max, maar het is onduidelijk of de deze vondst te maken heeft met de verwachting dat het vliegtuig voor de zomer in ieder geval niet meer vliegt.

Mocht je nu verwachten dat dit  van voorbijgaande aard is en het bedrijf het zal overleven kan je het aandeel in ieder geval 50% goedkoper kopen dan vorig jaar.

En dan ook nog het Corona-Virus

Dat verzin je toch niet. Dan ben je met alles en iedereen aan de slag om het bedrijf te redden verspreidt zich een virus wat nagenoeg al het vliegverkeer plat legt. Het aandeel kreeg dus nog eens een extra harde klap omdat men bang is dat veel vliegtuigmaatschappijen hun orders zullen afzeggen of uitstellen. Zo werden er voor het eerst sinds 1962 geen orders voor Boeing in januari geplaatst. Wat denk jij, gaat Boeing het overleven, wordt het misschien genationaliseerd of is het verhaal voor Boeing voorbij?

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Turbo’s, Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Boeing Turbo Long 81,1403 ISIN: NL0013710163 of

Boeing Turbo Short 302,621 ISIN: NL0014426561

Lange termijn
Aandeel Boeing ISIN: US0970231058
Contraire visie

Geef een reactie