TradeIdee ASML: Martine vs Cees

Het is inmiddels een nationale trots zo lijkt het. Niet aan ASML komen want dan kom je aan Nederland.

Gek eigenlijk. Er zijn maar weinig mensen die echt weten wat en hoe er nou precies geproduceerd wordt in Veldhoven. Evengoed weten we wel heel interessant te doen tegen elkaar. Net alsof we het nog net iets beter weten dan degene die we willen afbluffen met onze non-kennis. Hoe vaak heb je het gesprek gehoord, dat ging als volgt. ASML, je weet wel, die halfgeleiders maakt die ja. Nee joh het zijn steppers zegt de andere. Een derde voegt daar weer aan toe nee joh zijn de waver steppers waar ze goed in zijn. Ja bijna, voegt een vierde daar dan weer aan toe. Het zijn de waFer (met een f) stepper makende machines die ze in Veldhoven produceren. O ja, das waar ook ja. He, lekker belangrijk joh. Maken ze ook winst? Dat is de grote vraag en hoeveel van die winst is in de huidige aandelenkoersen verdisconteerd? Eigenlijk willen we weten hoeveel ze de verwachting van aandeelhouders gaan overtreffen als en wanneer de Corona crisis over is. Zeg eens eerlijk.

Hoe dan ook. De meningen zijn verdeeld viel ons op. Zo hadden we vanochtend onze eigen Martine Hafkamp van Fintessa die ons verwittigde van haar mening over ASML. Kopen zegt zij lees maar de details van haar betoog en onderbouwing. Echter een goed uur later bereikte onze redactie de wekelijkse column van onze eigen Cees Smit van Todaysgroep. Die vertelde ons dat hij het toch anders ziet. Of beter gezegd, niet ziet zitten met ASML. Vanuit een meer trading georiënteerde benadering weliswaar maar evengoed ook hij heeft verstand van vermogensbeheer. Kort gezegd, short posities innemen luidt zijn betoog. Lees hier zijn verhaal er maar op na.

Welke kant kies jij? Denk je zoals Martine en is het een kwestie van uitzitten van wat er eventueel nog uit het semiconductor vat getapt gaat worden? Of denk je zoals Cees denkt en is het nog niet over met de daling en kunnen fondsen die hard gestegen zijn ook hard dalen?

Maak je keuze! Hier zijn Turbo’s die het mogelijk maken om met hetzelfde geld als voor een hele pluk aandelen zelfs beide strategieën tegelijk uit te voeren. Kijk zelf wat bij jou past, maar wij vonden het een leuke clash van Gooise vermogensbeheerders over de rug van de gigant uit Veldhoven.

ps. weet je overigens wie in de raad van advies zit bij Fintessa. Ja, onze eigen Alexander Sassen van Elsloo. Ja, dat wist je nog niet he 🙂 .

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Turbo’s, Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
(A la Cees)

ASML Turbo Short BNP NL0014316580

ASML Turbo Long Vontobel  DE000VP1NN22 

of

ASML Turbo Short Vontobel DE000VE89W07

Lange termijn
(A la Martine)

ASML Turbo Long BNP NL0014646176

Contraire visie
ASML Turbo Short BNP NL0014316580 ASML Turbo Long BNP NL0014646176 vice versa natuurlijk

4 reacties op “TradeIdee ASML: Martine vs Cees”

 1. paul says:

  ik stem op Cees. Volgens mij heb ik het vuur ook aangestoken. Zie mijn comments.. Fundamenteel en technisch (thans) een sell…

 2. Gökhan Erem says:

  Yep, dank je Paul.

 3. BimBam says:

  het is een beetje filosofische vraag de ECHTE waarde der dingen te kennen. En dat niet alleen in geld en niet alleen voor beleggers. Wat bijvoorbeeld is de echte waarde voor de afnemers van een bedrijf dat met haar superieure techniek bijna 90% van de wereldmarkt dekt. Mijn vermoeden is dat er veel meer waarde in het bedrijf zit dan op de balans te lezen is. Misschien is het interessant genoeg voor Alexander om dit een keer te duiden.

 4. vega10t says:

  Niet vervelend bedoeld maar Cees kent alleen short. Hoop niet dat veel mensen dit volgen. Inmiddels vs 30 maart (€220) gewoon weer op €280. ASML is mede door het unieke karakter zo’n bedrijf dat bij iets van herstel hard vooroploopt. Absoluut geen short, helemaal niet rond genoemde niveau’s.

Geef een reactie