TradeIdee ASMi: Short op vakantie

Goeie calls in juni.

De zomer vordert en het is de vraag of “Sell in May…” een goed idee is dit jaar. Juni was niet overweldigend en hoe zullen juli en augustus dan verlopen vragen we ons af? Nu hoeft die vraag natuurlijk niet beantwoord te worden puur vanuit de indices. De juiste stock picks helpen je wellicht beter de winter eeh zomer door. De losse onderdelen van de indices bewegen immers niet allemaal hetzelfde als de algemene indices zelf. Je hebt zwakke broeders en sterkeren. Nu hebben we de afgelopen weken al een paar calls gemaakt over individuele stocks. Denk daarbij aan Apple ShortBAM ShortAhold Short . Ze allemaal op winst momenteel en ze bieden ook nog voldoende potentie voor de rest van de zomer. Niet alles is ellende uiteraard anders stonden we niet op relatief hoge niveaus in de indices natuurlijk. Daarom zagen en zien we nog wel potentie in de financiële waarden in Europa en in het bijzonder Aegon Long en Soc.Gen Long. Ook deze lopen lekker en dus zoeken we door naar nieuwe kandidaten.

Sector rotatie.

Wat opvalt is dat na de klapper van de grote technamen in de VS de zogeheten FANG (of FANA) en in hun kielzog ongeveer de gehele techindustrie, er amper nieuw elan is ontstaan om te kopen. Het geld vloeit ergens anders naartoe blijkbaar en naar ons idee zijn dat de financials momenteel. De fantasie van de steilere yield curve speelt weer eens op er worden meer kansen dan risico’s gezien. Dat is in lijn met de TradeIdeeën die we recent hebben gepubliceerd. Uit de tech en retail en hup in de financiële waarden dus.

Nog niet klaar.

Het is echter nog niet gedaan met de tech. Nadat de opwaartse beweging zoals beschreven in dit artikel over rake klappen voor de Euro Techs een stapje is gevorderd dreigt de overgave fase. Er moet nog aardig wat gedumpt worden om verschillende redenen lijkt wel. De uitbraken hebben allen plaatsgevonden en de stappen in de dagen daarna categoriseren als uiterst correctief. De wijze van stijgen, of beter gezegd het proberen aan de huidige niveaus vast te houden, moet dan ook gezien worden als pull-back modus. Een zogeheten cliff hanger maakt zich meester van de grafieken in de Euro techs.

ASMi.

De keuze is gevallen op ASMi en wel hierom.

De analyse van ASMi zegt ons dat de trend stuk is en dat daar een bevestiging van is gekomen in de vorm van een neerwaartse cross in de rode cirkel. Dit heeft in alle voornoemde tech aandelen plaatsgehad hetgeen het belang ervan vergroot. Nu deze correctie gestart is, rijst de vraag waar kan het dan naartoe? Daartoe nemen we de fibo grid ter hand en zien dat de 38,2% en 50% retracements die het meest van belang zijn nog lang niet bereikt zijn. Het is dan ook de verwachting dat een test daarvan zal plaatshebben in de komende weken en maanden. Koersen vlak boven 45 corresponderen ook met de oude weerstand uit 2015 die een test behoeft om de uitbraak te valideren. Als het echt mis gaat kunnen koersen zelfs terug naar vlak boven 40 maar daar gaan we maar even niet van uit. De focus ligt op koersen tussen 47 en 45. In dit verhaal dient de RSI eerst OS te geraken alvorens er een beleving van goedkoop op de langere termijn kan ontstaan. Dat is ook nog niet gebeurd dus ook dat is een aanleiding om de neerwaartse richting te verkiezen voor dit aandeel.

Goldman en de VS.

Dit helpt overigens ook niet helemaal. In de VS worden AMD en Micron bijvoorbeeld afgeraden door Goldman Sachs en anderen. Te duur is het idee.  Dit is het verhaal van Goldman Sachs op CNBC.

De laatste keer dat een semiconductorbedrijf op vakantie onmisbaar was is overigens ook nooit geweest.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs ASMi Turbo Short 58,60
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs ASMi Turbo Long 39,60 Goldman Sachs ASMi Turbo Long 49,60

Eén reactie op “TradeIdee ASMi: Short op vakantie”

  1. Vince says:

    Blijkbaar heeft de trade nog wat hulp nodig. Nu de koers vandaag (7-8-17) 1,35% gestegen is wordt ie nog maar eens op twitter gegooid.

Geef een antwoord