TradeIdee: Appletjes zijn gaar, eeh rijp.

Plok, plok , plok. Zo vielen ze uit de boom.

Afgelopen vrijdag was het zover. Er moest geoogst worden en de Apple ging in de verkoop. Nu was het niet eens een verkoopadvies dat de trigger was maar slechts een downgrade van “Buy” naar “Neutral” van de Mizuho-analisten die Apple coveren. Het grote nieuws was dat het wel rijp genoeg was zo en daarmee wordt rijk aan de prijs oftewel duur bedoeld. Zie daarvoor CNBC Dat een downgrade van Buy naar Neutral een dergelijk effect zou sorteren dat andere grote Tech-namen ook als rijpe apple-tjes van de boom begonnen te vallen is dan ook bijzonder te noemen en doet vermoeden dat er meer aan de hand is dan alleen een koersdoel bijstelling van 10 USD op een aandeel dat 155 USD noteerde.

Is er meer aan de hand?

Gaat het veiligstellen van de winsten van 2017 met de zomer op komst grotere vormen aan nemen? Bob Doll zegt van wel maar dat biedt dan ook weer kansen zegt ie. Ja, dat is als en wanneer je op tijd verkoopt Bob, maar wel een goed punt, echter van latere zorg. Technisch gezien wordt dit bevestigd bij ons op TradeIdee in deze column van Gökhan Erem. De schade is groter dan je zou denken blijkbaar en aan de andere kant het oogAppletje als ook de andere Silicon Valley giganten hebben gewoon de wind tegen en het ziet er niet naar uit dat het bij een briesje gaat blijven. Het idee is dan ook gerezen om een Short op Apple als TradeIdee te maken hetgeen hieronder verder in detail wordt aangegeven. Aangezien de trade opgezet wordt na de eerste klap, onder het mom van reageren i.p.v. anticiperen, kunnen we makkelijk stellen dat de volatility hoog is. De Goldman Sachs analisten zeggen bijvoorbeeld dat de gewoonlijk beweeglijke namen de laatste tijd als lage vol. aandelen zijn gehandeld. Dat is niet een goed idee zegt men aldaar, dat blijkt dan ook. Dat meegerekend hebbende komen we op de volgende mogelijke toepassingen uit.

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
 Short Call 155 aug’17  Short Call 155 jul’17
Lange termijn
Short Call 155 dec’17
Long Call 145 dec’17
 Long Put 125 dec’17  Long Put 125 sep’17
Contraire visie
Long Put 155 dec’17
Short Call 155 dec’17
 Long Call 145 dec’17  Long Call 145 sep’17

Geef een antwoord