TradeIdee: Appeltjes in de Aanbieding

Ze zijn rijp en binnenkort schaars. Het is het seizoen voor Apple. Ze zien er smakelijk uit en de prijzen zijn niet zo hoog. Niet als uitkomt wat er van de volgende oogst verwacht wordt. De vraag neemt toe en fruit is in. Zo ook Apple producten alsook het aandeel.

Het was een beetje dralen de afgelopen weken in aanloop naar de lancering van het volgende smartphone model van Apple. Zo erg is het met Apple gesteld. De belangen zijn levensgroot. Het feit dat de ontwikkeling omtrent de producten als ook de aandelen van het bedrijf door zoveel mensen nauwlettend gevolgd wordt maakt ook dat het tot een speelbal van emotie is verworden. Massagedrag is niet geheel vreemd waar het gaat om de aanschaf van de producten als ook van het aandeel. Vreemd die correlatie, maar wanneer je er goed over na denkt, puurder kan het bijna niet.

Nu deze week het aandeel flink is gestegen valt het vast een hele hoop mensen op en kun je daar een reactie op verwachten. Veelal is dat meedoen in wat er gezien wordt, net als bij de aanschaf van het nieuwste model iPhone. Dat gezegd hebbende aangaande de psyche achter de bewegingen, dit is de kille emotieloze analyse van het aandeel.

Apple Lang

De lange termijn analyse leert ons dat er al tijden een dikke uptrend bestaat in dit aandeel. Deze uptrend van jewelste heeft als begeleiding twee voortschrijdende gemiddelden aangemeten gekregen. De 20 en 50 weeks moving averages hebben uitstekend gewerkt in de afgelopen 7 jaar waar het gaat om het aangeven van de hoofdrichting. Bij een cross van de korte groene boven de lange rode lijn werd een stijging geïnitieerd en omgekeerd, bij rood boven groen, een daling.  Zie daarvoor de cirkels in de grafiek. De correctie die dit aandeel heeft beleefd gedurende een groot deel van 2015 en 2016 zover, is na de succesvol verlopen test van de trend zijn einde genaderd. De RSI bevestigt op zijn beurt deze ontwikkeling alsook de trend, door te blijven voldoen aan de criteria die aan een stijging gesteld worden. Kort gezegd zijn dat, je nooit begeven onder de groene oversold lijn en regelmatig koekeloeren boven de rode overbought lijn. De grootste koerswinsten zijn overigens te behalen in aanloop naar een overbought beweging. Inderdaad zoals nu geldt. Tot slot kent deze grafiek een fibonacci grid in het groen dat zegt dat de daling een 50% correctie van de stijging daarvoor heeft betekend. De projectie opwaarts voor het vinden van een koersdoel resulteert dan al gauw in een stelling dat USD 150 ergens volgend jaar mogelijk moet zijn. Gek verhaal? Nou dat van de crosses heeft u gezien en dat van die fibo projectie,… De daling in 2012/2013 heeft een zelfde 50% fibo correctie opgeleverd als ook een vergelijkbaar projectie koersdoel dat in 2015 werd bereikt. Net als bij de apparaatjes van dit merk geldt ook bij het aandeel dat vroege kopers er het meest plezier van hebben.

tradeidee

lampje

TradeIdee

Hoe kunt u inspelen op de neergelegde visie? In onderstaande tabel treft u een aantal mogelijke Turbo’s welke passen bij het neergelegde beeld in de column. De categorieën betreffen respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch.Daarnaast is een indeling gemaakt naar Tijdshorizon. Tot slot geeft TradeIdee u een handvat om in te spelen met een Contraire Visie indien uw eigen visie afwijkt van de neergelegde visie in de column.

Goldman Sachs Turbo’s

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte Termijn
Lange Termijn
 Apple Turbo Long 100,10 ISIN NL0011932470
Contrair
 Apple Turbo Short 123,10 ISIN NL0011240098

Eén reactie op “TradeIdee: Appeltjes in de Aanbieding”

  1. Markus says:

    short AMZN, short AEX, short CAT en wat nog meer? U maakt er wel een puinhoop van

Geef een antwoord