Tradeidee: Amerikaanse rente gaat daling voortzetten want de Fed is om

Tradeidee: Amerikaanse rente gaat daling voortzetten want de Fed is om

De redactie heeft weer het nieuws voor u allen doorgepluisd. Er is genoeg interessant nieuws, maar hetgeen wat ons het meeste opviel, is dat de markt (nu pas, want wij zeggen het al veel langer) begint in te zien dat centrale banken helemaal niet kunnen stoppen met monetaire stimulatie. Dit kan zal een flinke invloed gaan hebben op de Amerikaanse rente.

Centrale banken versus realiteit

De Fed heeft geprobeerd het expansieve monetaire beleid (QE, extreem lage rentes, etc.) als enige terug te draaien. Daarmee heeft vooral opkomende markten in de problemen gebracht, maar nu beginnen er ook vanuit de VS zelf indicatie te komen dat het allemaal wat minder gaat. Het beeld daar is overigens niet eenduidig, maar het is wel een verandering ten opzichte van de afgelopen periode waar alles eigenlijk hartstikke goed ging. Toen de beurzen in december door de knieën ging, is de Fed board toch danig geschrokken. Sindsdien is het geluid nog meer “dovish” geworden, wat zoveel inhoudt dat de Fed nu de rente gaat verhogen MITS in plaats van TENZIJ. Maar de echte klapper, in deze context dan, komt als de Fed het afbouwen van haar balans (dus reverse QE, of wel QT, Quantitative Tightening) zal stopzetten. Dit zal gelijk de opmaat zijn naar een nieuwe ronde van QE (dus balans van de Fed gaat dan weer groeien). Dit betekent dat de grote verkoper van Amerikaanse staatsobligaties dus zal veranderen in een grote koper. Deze double whammy zal flink gevoeld gaan worden in de obligatiemarkten.

ECB gaat ook om

Nu de Fed eigenlijk om is, begint ook de ECB het onvermijdelijke in te zien: zij kan niet stoppen (deed ze overigens niet, want de huidige aankopen werden doorgerold, maar de intentie is/was om ook de balans af te bouwen). Nu Europese economische cijfers steeds slechter worden, de Amerikanen om zijn, en de Chinezen weer flink aan het pompen zijn, zal de ECB de draai naar meer stimulatie gaan maken. Dit zal ook hier met name gevoeld worden in de obligatiemarkten. Wellicht dat de EU, China en de VS de Japanse kant op gaan met eeuwig lage rentes…

Het idee

Het wordt voor steeds meer beleggers duidelijk dat de centrale banken moeten terugkomen op hun plannen om monetaire steun af te bouwen. Er zijn nog genoeg marktparticipanten die dat nog steeds niet willen geloven, dus het is zeker nog niet ingeprijsd. En dan hebben we het nog over het niet afbouwen, terwijl wij zelfs verwachten dat ze nieuwe stimuleringsprogramma’s zullen gaan optuigen. Dat laatste is zeker nog niet ingeprijsd. Dus daarom de Turbo Long op T-Note (als de Amerikaanse rente daalt, dan stijgt de T-Note in waarde). Ritje van 30 procent moet mogelijk zijn als bovengenoemde stappen inderdaad worden genomen door de Fed c.s.. Beleggers die denken dat de wereld het vertrouwen in de dollar verliest, Trump in de weg staat, en zo verder, die zullen wellicht meer voelen voor de contraire positie in de tabel hieronder. Bonne chance!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs T-Note Future Turbo Long 104.66
Contraire visie
Goldman Sachs T-Note Future Turbo Short 139.11

Geef een reactie