TradeIdee Altice: Hoor ik daar een belletje?!

De maand september mag volgens sommige beurszieners dan wel te boek staan als historisch gezien een van de slechts presterende maanden van het jaar, ditmaal is dat toch even anders. De maand is pas halverwege en zowel hier in Europa als in het grote Amerika zijn er in de achterliggende dagen grote winsten geboekt. Gelukkig dan ook maar dat niet alle zieners september per definitie afwijzen als maand om in te stappen. Ondanks de inhaalslag in de Europese indices en de recordstanden in de Amerikaanse indices waren niet alle aandelen evenveel in trek. Een naam welke nog niet heeft kunnen profiteren van het huidige algehele optimisme is Altice. Dat zou natuurlijk kunnen komen omdat nog steeds hard gewerkt wordt aan de schuldfinanciering voor de overname van Charter Communications. We praten natuurlijk wel over de grootste financieringsregeling voor een overname ooit. De vraag is echter of de verzwakking van de koers, welke inmiddels al enkele weken/maanden zichtbaar is, niet juist ook kansen biedt. Een blik op de grafiek kan helpen bij het beantwoorden van deze vraag.

Altice-WeekGrafiek

Na de eerste beursnotering ging het gelijk crescendo met de koersontwikkeling in Altice. Tot aan midden 2015 beleefden de vroege instappers veel lol aan dit aandeel. Net zo makkelijk als de koers was opgelopen slipte de koerswinst in de tweede helft van 2015  echter ook weer door de vingers. Tegen het einde van dat jaar werd echter vaste grond gevonden en begon een tweede periode van stijging. ditmaal echter veel geleidelijker en rustiger. De eerste conclusie die dan ook getrokken kan worden luidt dat het pad van stijging sinds eind 2015 onveranderd intact is. De ingetekende blauwe oplopende steunlijn onder alle relevante bodems sinds eind 2015 duidt dit gegeven.

Vanaf eind 2016 begon de koers afstand te nemen van deze lijn. De recente verzwakking moet in dit licht dan ook gezien worden als het laten ontsnappen van de overmatige, of zo je wil valse, lucht welke in de koersontwikkeling was gekropen. Sinds twee weken is Altice weer aanbeland bij de blauwe lijn welke, door het aantal succesvolle tests, inmiddels te boek staat als steunlijn. Er is nog een lijn die interessant is in het huidige beeld.

Over de koersstijging van eind 2015 tot aan midden dit jaar is een fibo-grid getrokken. De kenners van de theorie weten dat dit grid de “natuurlijke” reactiegrenzen van een stijging aangeeft. In de grafiek valt te zien dat de terugslag van de laatste weken Altice heeft teruggezet op de eerste “natuurlijke” steunpilaar van het grid. Er zijn nog meer lijnen die aangeven dat de opwaartse trend nog intact is. Ook de gemiddelde lijnen indicator geeft een hint in deze richting.

In de grafiek lopen twee gemiddelde lijnen: een korte (=groen) en een lange (=rood). De theorie stelt dat als kort boven lang noteert er sprake is van een onderliggende stijgende trend. In een oogopslag valt te zien dat groen boven rood handelt. Dus is er sprake van een opwaartse trendmatigheid. En dan tot slot natuurlijk de RSI.

Sinds het begin van de notering van Altice is de indicator geen enkele keer duidelijk onder de OS-lijn gedaald. Eind 2015 was er een flirt met deze lijn, maar meer ook niet. Daartegenover staat wel dat de RSI al meerdere keren boven de OB-lijn is uitgeklommen. Ook weer halverwege dit jaar. Een indicator die wel in staat is om boven de OB-signaal uit te stijgen en zich staande weet te houden boven de OS-trigger-lijn duidt ook op een stijgende trend. Daarnaast duiden de ingetekende signalen in de RSI op een Positieve Reversal. De naam zegt het al: positief. Sterker, dit patroon leent zich voor de berekening van een nieuw richtpunt. Deze komt uit op €25,50. Inderdaad een hogere top dan de niveaus van midden dit jaar. Een stijgende trend kenmerkt zich dan ook door achtereenvolgende hogere bodems en hogere toppen.

Al deze signalen duiden erop dat de verzwakking van de laatste weken gezien moet worden als een normale stap in een stijgende trend. Nu de koers op steun staat, lijkt een voortzetting van de trend aannemelijk. Dit duidt op een hernieuwde stijging. Vandaar dit TradeIdee Long Altice.

 

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 GoldmanSachs Turbo Long Altice €15,70
Contraire visie
 GoldmanSachs Turbo Short Altice €21,60

2 reacties op “TradeIdee Altice: Hoor ik daar een belletje?!”

  1. […] bericht TradeIdee Altice: Hoor ik daar een belletje?! verscheen eerst op […]

  2. Hoekstra says:

    “TradeIdee Long Altice”
    Na de tegenvallende cijfers van gisteravond staat Altice nu op 14,32.
    Het was dus een slecht TradeIdee…

Laat een reactie achter