TradeIdee Ahold-Delhaize: ComeBack Kid

Als er een aandeel is dat in de achterliggende weken/maanden in de picture heeft gestaan,dan is het wel Ahold-Delhaize. Dat je in de belangstelling staat is overigens niet altijd perse een recept voor stijgende koersen. De hommeles begon afgelopen juni allemaal met een overname van de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market door webwinkelgigant Amazon. Voor TradeIdee destijds aanleiding om een TradeIdee Short op onze grootgrutter uit te brengen. Vorige week tikte de koers van Ahold-Delhaize de doelzone van €14.00 aan welke in het TradeIdee Short was afgegeven. Reden om de koersontwikkeling deze week opnieuw onder de loep te  nemen. En wat blijkt, de eerste groene rook is zichtbaar. Daarom presenteert TradeIdee je haar volgende idee op Ahold-Delhaize. Ditmaal aan de long-kant. Een rondje langs de velden leert overigens dat Ahold-Delhaize deze maand een goede kans maakt om als uitblinker op te treden. De vele beurskijkers zijn het met elkaar eens! Nu is dat overigens ook lang niet altijd het beste recept voor succes. Maar dat terzijde.

Ahold-WeekGrafiek

Afgedrukt de wat langere grafiek van het koersverloop. En wat blijkt? De koersval van de afgelopen weken/maanden heeft Ahold-Delhaize terug gebracht naar het natuurlijke groeipad welke zij vanaf midden 2011 heeft afgelegd. De valse lucht welke in 2015 en de eerste helft van 2016 in het koersverloop was geslopen is inmiddels ontsnapt. De ingetekende diagonaal oplopende langere trendlijn duidt deze situatie. Het is vrij precies de steunlijn waarop de koersval vorige week tot stilstand is gekomen. Naast de significante bodems uit 2011, 2012 en 2014 lijkt momenteel dus wederom een belangrijk rustpunt en springplank gevonden. Deze visie wordt ondersteund door het aangebrachte fibo-grid over de koersontwikkeling vanaf 2011. De kenner weet dat trends in golven bewegen. Het spel van actie en reactie. Nu kent de natuur en de financiële markten gebeitelde houvast-punten. Een daarvan is het 50 procent terugval-punt. Een blik op de bijgesloten grafiek leert dat Ahold-Delhaize met haar recente duikeling vrij nauwkeurig bij de tweede, oftewel 50 procent, lijn van het grid is aanbeland. Rond de huidige stand mag dus steun of koopinteresse worden verwacht.

In de RSI staat een rode cirkel getekend welke duidt op een OS-notering. De eerste sinds midden 2011. Inderdaad, destijds luidde deze notering precies het startpunt in van de huidige langere termijn stijgende beweging. Wat in de bijgeleverde week-grafiek niet zichtbaar is maar wat wel terug te zien is in een dag-grafiek is het gegeven dat het op 25 augustus wederom volop hommeles was in de koersontwikkeling. Als gevolg is destijds een koersgat in de dag-grafiek geslagen. Nu stelt de theorie allereerst dat een versnelling van de beweging veelal het einde van deze beweging inluidt en daarnaast stelt de theorie dat hiaten een aanzuigende werking hebben en veelal met verloop van tijd worden opgevuld.

Concreet geeft het huidige beeld dus voldoende aanknopingspunten om een ComeBack van Ahold-Delhaize te verwachten. De eerste focus ligt op het opvullen van de gap van eind augustus. Dit impliceert een beweging terug naar €16,45. Rond dit niveau hoeft de verwachte stijging overigens niet te stoppen. Want belangrijker dan de opmerking over het koershiaat is de constatering dat de langere termijn trend onveranderd intact is en dat Ahold-Delhaize juist op de steunlijn van deze beweging staat. Het kan dus zo maar zijn dat Ahold-Delhaize niet alleen maar interessant is in september zoals de marktvorsers nu stellen. Onze eigen Martine Hafkamp is ook positief gebleven over Ahold. Een van de redenen was het management. Alleen laat in dat management nou precies vandaag wat wijzigingen zijn aangebracht. Zul je altijd zien!

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
 GoldmanSachs Ahold-Delhaize Turbo Long €12,36
Contraire visie
 GoldmanSachs Ahold Delhaize Turbo Short €17,23

4 reacties op “TradeIdee Ahold-Delhaize: ComeBack Kid”

 1. ricksportel says:

  Beste redactie,

  Een mooi TradeIdee!

  In het koersverloop van januari 2015 t/m augustus 2017 is een groot kop-schouder-patroon geformeerd. Dit patroon staat bekend als een omkeerpatroon. Dat zou dus lagere koersen betekenen. Het aandeel heeft er 2,5 jaar gedaan om dat patroon te maken.

  Hoe zien jullie dit patroon van hoofd en schouders in het technische totaalplaatje van Ahold?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen,
  Wat je stelt is juist. Het was dan ook precies dat patroon waarom op 27 juni het TradeIdee Short is afgegeven. Zoals je kunt zien is een link in dit TradeIdee verwerkt naar het aangehaalde TradeIdee Short. In die analyse zie je ook het hoofd-schouder patroon ingetekend. De daling van de laatste weken/maanden kwam dus vanuit dit patroon. Nu staan we echter op steun en is de valse lucht uit het koersverloop. Vandaag nu long!
  Groet.

 3. Rick says:

  Beste Geert-Jan,

  Bedankt voor de toelichting. Ik had het TradeIdee Short even gemist, door niet op de link in het artikel te klikken.

  Groet!

 4. Rick says:

  Hallo Geert-Jan,

  Dit TradeIdee long op Ahold gaat erg lekker. Vandaag al bijna de genoemde €16,45 op de borden gezien.

  Ik denk dat er met mij meer beleggers zijn die in het geval van Ahold het lastig vinden wat op dit moment, op dit koersniveau, te doen.

  De herstelbeweging vanaf €14,70 is tot nu toe keurig in een trendmatige beweging verlopen. Maar het hiaat is zo goed als gevuld en de koers bevindt zich bovenaan in het korte termijn opgaande trendkanaal. Een daling ligt vanaf hier weer op de loer.

  Aan de andere kant denk ik dat het aandeel Ahold veel te hard is afgestraft en dat het aandeel nog niet voldoende is hersteld. De sterke beweging omhoog van de afgelopen dagen zou ook maar zo kunnen aanhouden.

  Kortom, ik weet niet goed wat ik ermee aan moet.

  Zou je nog eens je licht over de het aandeel Ahold willen laten schijnen?

  Groet, Rick

Laat een reactie achter