TradeIdee AEX: Zuinige 520

Iedereen zoekt een idee waarmee met beperkt risico een behoorlijk rendement bereikt kan worden. Ook geldt dat de tijd waarin het risico gelopen wordt idealiter enigszins overzichtelijk is. Je moet dan echter nog wel een mening hebben over de richting. TradeIdee columnisten zoals  Geert-jan Nikken, Michael Ahrens en Michael Nabarro en natuurlijk ook Gökhan Erem en Cees Smit hebben dat allemaal en dat kun je bij ons en soms ook in andere media lezen en zien.

AEX

Wanneer het over de AEX gaat heb je bijvoorbeeld de DailyDosis als de vaste uiting van de mening van Nikken en Erem over de AEX. Elke dag weer en dan nog een keer tijdens de lunchuurtjes. Ahrens heeft zijn vaste wekelijkse VLOG en Nabarro doet zijn zegje op Business Insider waarin hij wordt bijgestaan door Erem. Maar dan hebben we natuurlijk ook nog Cees Smit. Nee niet die van de tuinmeubelen maar onze eigen PermaBeer. Die heeft dan wel een idee over de markt die zich veelal laat raden, evengoed het is niet op los zand gebaseerd. Onze Sassen zou zich er behoorlijk in kunnen vinden als je de macro fundamentals er op na rekent. Technische  timing erbij en hup daar gaat Cees elke week weer in zijn vaste column op maandag.

Allemaal Short?

Iedereen vindt het blijkbaar te hard te hoog en te snel (ge)gaan. Ieder op zijn manier maar evengoed het idee is blijkbaar dat er vele wegen zijn die naar Rome leiden en dat er vele redenen zijn voor een voorkeur voor een neerwaartse richting van de markt op de korte termijn. Hoe je dat dan inkleedt is een tweede en is uiteraard afhankelijk van risicoacceptatie, productkennis, time frame en nog een aantal zaken. Maar Cees Smit heeft er een oplossing voor gevonden. Één die wel hout snijdt als je het met de mening van de meeste experts eens bent. Beperkt risico , beperkte tijdsspanne een behoorlijk rendementsmogelijkheid. Maar dan moet het wel dalen en dat blijkt nogal moeilijk tegenwoordig. Lees de verschillende links, vorm je mening en kies hieronder je positie. Mag ook juist de andere kant op zijn uiteraard. Dat is als je denkt ik ben het er helemaal niet mee eens en we gaan 700 zien. Wie roept dat eigenlijk?

Cees z’n strategietje zoals hij bij BNR.nl op vrijdag bij Rob Jansen Beurswatch ‘tipte’, een put spread op de AEX (index toen op 570, net als ten tijde van de publicatie op maandag 22 juni)

 • Kopen de AEX put september uitoefenprijs 520 op EUR 15,10
 • Verkopen de AEX put september uitoefenprijs 450 op EUR 6.00

——————————————————————————————-

 • Totale investering en dus ook maximaal verlies EUR 9,10 en dus EUR 910
 • Maximale winst bij een index op of lager dan 520 is 70,00 en dus EUR 7.000

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Turbo’s, Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
VLOG Ahrens

DailyDosis

Kopen de AEX put september 520 op EUR 15,10
Verkopen de AEX put september 450 op EUR 6.00
Lange termijn
Nabarro Nabarro
Contraire visie
Martine’s Way

4 reacties op “TradeIdee AEX: Zuinige 520”

 1. wh.giesen says:

  Leuk artikel, ik zie de genoemde turbo`s niet.

  mvg

 2. Ric49 says:

  Dank voor de suggestie
  De volgende zin
  —- Maximale winst bij een index op of lager dan 520 is 70,00 en dus EUR 7.000 —-
  is denk ik om twee redenen niet correct.
  a) allereerst zijn de kosten van deze spread bij aanschaf 100* (15,10-6)= Eur 910
  De maximale winst wordt daardoor 7000-910= Eur 6090 excl kosten voor de opties welke gauw een paar tientjes zijn per optie
  b) De maximale winst wordt m.i. pas bereikt onder de AEX=450 en NIET vanaf AEX=520
  Immers bij AEX =450 is de put 520 waard 70 en de waarde van de geschreven put 450 is nihil (er van uitgaande dat er geen premie in zit, m.a.w. dat zal alleen op de 3e vrijdagmiddag van september zijn).

  Mocht ik het fout zien, zou u aan de hand van een voorbeeld dan kunnen laten zien wat wel correct is?

 3. michiel says:

  Jammer dat niemand reageert, maar beiden zijn helemaal waar. Er zijn nog wel meer kanttekeningen bij deze strategie. Het lijkt duidelijk dat deze auteur weinig verstand van opties heeft.

 4. Jan says:

  Toch weer eens wat anders dan een 1996 Seat Ibiza.
  PS ik handel niet op koersdoelen en verwachtingen maar ga mee met de beweging die er is
  http://www.wavesurftradesystem.com

Geef een reactie