TomTom: KansHebber!

Precies een week geleden stond het DamRak in vuur en vlam. Het koersgeweld mag echter gezien worden als niets meer en niets minder dan een gezonde correctie in de langere termijn stijgende beweging van veel onderliggende waarden. In mijn wekelijkse column voor Belegger tipte ik afgelopen maandag ASML als kanshebber. In de tussenliggende handelsdagen heeft de koers inderdaad al een stevige beweging omhoog laten zien. Vandaag een nieuwe potentiële kanshebber: TomTom. Waarom moet dit aandeel ook hoog op uw aandachts-lijstje moet staan?

TomTom-WeekGrafiek

TomTom-WeekGrafiek

Net als voor ASML vorige week kon worden opgemerkt, geldt ook voor TomTom de technische wijsheid: Een trend is een trend! Na wat zijwaarts getreuzel tweede helft 2011 en 2012 is sinds de start van 2013 sprake van een gestage opwaartse trendmatige beweging. Het eerste aanknopingspunt dat de recente zwakte niets meer is geweest dan wederom een zoektocht naar een hogere bodem wordt gegeven door het ingetekende fibo-grid over de hierboven reeds benoemde stijgende beweging. Vorige week is de koersval tot stilstand gekomen op het eerste fibo-correctieniveau van deze stijging. De snelle stijging na het aantikken van het fibo-steunpunt heeft geresulteerd in een reversal-bar in de bijgeleverde week-grafiek. Dit is aanknopingspunt twee voor de neergelegde visie dat de stijgende beweging wordt hervat.

Koersbewegingen hebben de neiging om rond voormalige steun- en weerstandpunten opnieuw steun of weerstand te ervaren. Met deze technische wijsheid in het achterhoofd is de top van begin 2011 interessant. De top is in de grafiek omcirkeld. De oude weerstand uit de beginmaanden van 2011 vormde nu netjes steun. Aanknopingspunt drie. Tot slot kan nog opgemerkt worden dat de RSI netjes in haar Bull Market Range is gebleven. Aanknopingspunt vier.

De huidige stand van zaken geeft dus aanleiding om TomTom te bestempelen als kanshebber voor het voortzetten van de langere termijn stijgende trendmatige beweging. Op basis van de eerste fibo-extensie mag gedacht worden aan een volgend ijkpunt rond €11,90.. De geïnteresseerde belegger kan opteren voor een GoldManSachs Turbo Long €7,71 (=NL0011235338). Deze turbo beperkt een eventueel verder risico en heeft voldoende ruimte om het hierboven neergelegde scenario van voorzetting van de trendmatige beweging gestalte te geven. Waarvan Akte!