S&P500: Zwakte

Op basis van dit grid mag worden aangenomen dat rekening moet worden gehouden dat verder herstel al rond 2185 in de problemen kan komen. Aldus de laatste column van vorige week. Zowel op donderdag als vrijdag liep de S&P500 inderdaad stuk op genoemd niveau. Zwakte lijkt aanstaande.

SP-IntraDagGrafiek

SP-IntraDagGrafiek

Weinig tot geen overtuiging en verwachte aarzeling rond 2185. Een lagere top is in de maak. Met deze twee zinnen is de ondertoon van de achterliggende columns over de S&P500 kort en bondig samengevat. Wordt een blik op de koersontwikkeling van donderdag en vrijdag geworpen dan kan niet worden voorkomen dat een klein gevoel van feest der herkenning zich van u meester maakt. De zone 2185 heeft in de achterliggende dagen gedaan wat werd verwacht. De RSI laat daarnaast al enige tijd lagere toppen aantekenen. Een scenario van aanstaande zwakte lijkt hiermee op de tekentafel te liggen. In de column van vorige week donderdag is al een kleine vooruitblik geworpen op het eerst volgende koersdoel. Deze is toen gedefinieerd op de laagste koers van woensdag, oftewel de zone rond 2170. En dat brengt het verhaal naar de dag-grafiek.

In de dag-grafiek is de koersontwikkeling van de achterliggende anderhalve maand gevangen in twee schuin oplopende trendlijnen. Deze lijnen convergeren. Binnen de theorie staat deze situatie bekend als een rising-wedge. Nu wil het toeval dat de onderkant van het patroon momenteel rond 2170 loopt. Op basis van de intra-daggrafiek mag een aanval op dit niveau worden verwacht. Indien in de komende dagen blijkt dat de verwachte verkoopdruk niet opdroogt rond 2170 dan gaat het patroon van de rising-wedge werken. Zoals gezegd: Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

SP-WeekGrafiek

Geef een antwoord