SP500: Zwaar Gevecht

In de DailyDosis van vorige week stonden twee niveaus centraal. Aan de bovenkant 2453. Aan de onderkant 2440. Inderdaad bleek het koersverloop zich af te spelen tussen deze niveaus. Wel luidde de verwachting dat 2453 op korte termijn zou sneuvelen. Dat scenario is nog steeds goed mogelijk.

SP-IntraDagGrafiek

Vrijdag was weer de dag van de herkenbare niveaus. De verwachting luidde dat de S&P500 snel zou opstomen richting 2453 alwaar eerste weerstand mocht worden verwacht. Dat dit fibo-reactieniveau taai is, bleek wederom. Dat neemt niet weg dat hetzelfde niveau blijft trekken. Anders verwoord, ook bij het begin van de nieuwe handelsweek mag worden aangenomen dat de magneetwerking van de toppen van vorige week nog niet is uitgewerkt. Langzaam maar zeker lijkt een zijwaarts patroon te ontstaan tussen 2440 en 2453. Zoals altijd geldt ook nu dat dit patroon slechts tijdelijk is. In lijn met de visie van vorige week wordt vandaag herhaald dat het in de lijn der verwachting ligt dat de bandbreedte op korte termijn opwaarts wordt verlaten. Afgelopen week is immers gebouwd aan een PR. Deze staat ingetekend in de week-grafiek. Wat de koersdoelen van deze set-up zijn, zal zeker worden besproken zodra de index zich ontdoet van 2453. Voor nu: weerstand 2453, steun 2440. Tot die tijd gewoon kijken naar de titel van vrijdag. Wordt Vervolgd!

SP-DagGrafiek

SP-WeekGrafiek

3 reacties op “SP500: Zwaar Gevecht”

 1. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw DD.
  Tav het hiaat van 2429 vullen wordt dat “geduld op de proef gesteld” zolang de 2453 als
  struktureel slot.c.q. steun fungeert richting 2470. Echter indien deze index onder de
  2440 raakt, dan kàn bedoeld “patience” worden beloond.
  Is bovenstaand standpuntje aannemelijk ?
  Dank U.
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Vooralsnog …2440….2453…
  GRS Geert-Jan

 3. Jos says:

  Beste Bert, het is toch iets anders gelopen en de gap van 2430-2434 is nu weer gesloten de 2440-2453 zone zijn we weer even verlaten (omlaag) en de eerste richting was niet omhoog maar was toch richting het gap. Nu eens zien of deze zone het keerpunt kan worden en dit de voorlopige bodem op de S&P. Mogelijk dan vanaf hier weer naar de oude weerstanden ? Het blijft nog even onrustig in de VS en niet alleen in Houston. Mvg

Laat een reactie achter