S&P500: Zijn we Weer

Na enkele weken afwezigheid pakken we de draad voor de S&P500 weer op. Daar gaan we.

Het koersverloop in onderstaande grafiek laat duidelijk een stijgende beweging zien. Een aantal opmerkingen. Allereerst kan een diagonaal oplopende lijn worden getrokken. Daarnaast staat kort boven lang bij de MA lijnen. Tot slot noteert de RSI duidelijk OB en is in de achterliggende dagen/weken niet in de buurt van OS geweest.

Even terug naar de korte MA-lijn. Zie dat de verkoopdruk gisteren in de namiddag netjes is opgevangen door deze lijn. Voor vandaag geldt dus dat MA20 als eerste vangnet onder de markt ligt.

Bij de start van de sessie wordt het verloop van de RSI interessant. Vraag is of zij weer opnieuw tot boven OB kan reiken. Lukt dat dan wordt een PR geactiveerd. Deze PR kent een ijkpunt op 3094.00. Dus met S&P500 boven MA20 blijft de ondertoon vooralsnog positief.

Maar wat als de MA20 lijn kraakt? In onderstaande grafiek staan twee horizontale lijnen en de reeds aangehaalde oplopende lijn ingetekend. De niveaus van de horizontale lijnen liggen op respectievelijk 3064.00 en 3050.00. Dit zijn de niveaus welke in beeld komen onder MA20.

S&P500 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse S&P500 5 november 2019 30 MinutenGrafiek

Een daling onder de MA20 lijn in bovenstaande grafiek kan echter best wel eens het startpunt zijn van een wat grotere beweging in de daggrafiek. Het verhaal van de daggrafiek is het verhaal van de ascending driehoek. Deze staat ingetekend. De triggerlijn van het patroon ligt/lag op 3025.00. Het ijkpunt van het patrooon ligt vele punten hoger dan de huidige stand van de S&P500. Daarover echter later pas meer.

De eerste sessie van de week is geeindigd in een doji. Een patroon welke duidt op twijfel. Zie dat in de uitbraak en de eerste stappen naar hogere niveaus na de uitbraak, de RSI nog niet tot boven OB is geklommen. Een hertest van de triggerlijn in de komende dagen/weken mag dan ook zeker niet worden uitgesloten. (=WeekAftrap)

Een breuk van de MA20 lijn in de kleinste grafiek zou een eerste stap in dit proces zijn. Let wel, na een mogelijke breuk komt de S&P500 uiteraard nog wel wat tussensteunen tegen die hierboven al zijn benoemd. (=lees 3064.00 en 3050.00)

S&P500 DagGrafiek

Technische Analyse SP 5 november 2019 DagGrafiek

Het positieve patroon in de daggrafiek staat haaks op het gevaar van het patroon in de weekgrafiek. In de weekgrafiek staan twee diagonale lijnen getrokken. Tezamen vormen zij een rising wedge. Let wel, het patroon in de daggrafiek is inmiddels uitgebroken. Het patroon in de weekgrafiek nog niet.

Het zou zo maar eens kunnen dat het patroon uit de daggrafiek de koers opstuwt naar de weerstandlijn van het patroon van de weekgrafiek. Exact de reden dus dat nog even wordt gewacht met het berekenen van het ijkpunt uit de daggrafiek.

Wordt Vervolgd!

S&P500 WeekGrafiek

Technische Analyse S&P500 5 november 2019 WeekGrafiek

 

2 reacties op “S&P500: Zijn we Weer”

 1. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Thks and Welcome Back. 🙂
  MVG.,
  Bert

 2. Geert-Jan Nikken says:

  RSI inderdaad niet OB…en MA20 onder druk…
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter